Веселин Марешки: Паролата в неделя за всички родолюбци е номер 23

Тази вечер вие превърнахте Варна в столицата на българските родолюбци, каза Веселин Марешки на митинг за закриване на кампанията на коалиция „ВОЛЯ – Българските родолюбци”. Морската градина се изпълни с хиляди симпатизанти от цяла България.

„Не трябва да допуснем 26 май да се превърне в поредния ден на лъжата и илюзиите. Трябва да дадем урок на политиците, които мамиха, крадоха, предаваха народа си и държавата. И които си въобразяват, че народът има къса памет”, заяви лидерът на ВОЛЯ като припомни някои от неизпълнените обещания на т.нар.патриоти.

„Обещаваха 300 лева минимална пенсия, резултатът – 176 лева. Това ли е грижа за възрастните хора? Години наред ги заблуждават и накрая пак ги оставиха в мизерия. Те или удобно напуснаха залата, или гласуваха въздържали се. Питам – с какви очи отиват при хората и искат отново гласа им”, каза Марешки и продължи „Те продаваха българщината, сложиха цена на българското гражданство! Това ли е патриотизмът на фалшивите патриоти – да продаваш националните светини, за да си напълниш джоба. Те не гласуваха против третия пол. Джамбазки се е крил, когато е трябвало да защити семейните ценности. Няма го сред имената на гласувалите против Истанбулската конвенция в Брюксел. Няма да спра да осветявам такива измами, защото за мен най-ценна е истината!”, заяви Веселин Марешки.

Като пример как се спазват обещанията към народа той припомни, че през 2017г., когато влезе в парламента, дизелът на неговите бензиностанции беше с 23 стотинки по-евтин от конкурентите. Към днешна дата разликата е 24-25 ст. „Ето така се спазват обещания! Така се работи за народа! Пред тези факти и най-големите ни врагове гузно мълчат!”, каза в словото си Марешки.

По думите му най-важното тази неделя е да не допуснем народът отново да се довери на политическите брокери и измамници. Той призова всички българи да не избират пак онези, които години наред са ги предавали и разочаровали. Той благодари на всички партньори на ВОЛЯ – и на българските земеделци, и на християндемократите, и на социалдемократите. „Вие направихте най-правилния избор – да се присъедините към нас. Заедно ставаме още по-силни и можем да постигнем много повече”, каза политикът.

Марешки акцентира и на проблема с мигрантите. „Време е тези, които предадоха Обединена Европа да си платят за стореното. Нима ще оставим някакви другоземци да безчинстват и да рушат създаденото от всички нас? Ще позволим ли с нашите пари, изкарани с труд, да бъдат издържани хора, дошли в дома ни с намерение да убиват, рушат, изнасилват.  Да, ние сме добри християни. Трябва да помагаме на нуждаещите се. Но добротата не може да се бърка с безразсъдство. Ние ще защитим нашия свят. Ние ще бъдем българската ВОЛЯ в европейския парламент!”, каза Марешки.

Пълен запис от концерта на Васил Найденов  на митинга на ВОЛЯ във Варна можете да видите тук: