Борисов: Доволен съм от изборите, щом победихме тандема Радев-Нинова (допълнена)

Снимка: Правителствена информационна служба

Очевидно е, че ролята на Цветанов беше силно преувеличена, коментира премиерът и лидер на ГЕРБ

Доволен съм от изборите, щом победихме при прякото участие на президента срещу нас в полза на БСП.

Това коментира премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Габрово по повод резултатите от европейските избори, съобщи „Фокус“.

„Доволен съм от изборите. Щом сме победили при този хейт, при това участие на президента. Даже ми е много драго в Асеновград, че отидоха и Радев и Корнелия – събраха се накуп и ги бихме с 1000 и кусур гласа повече. При пряко участие на президента срещу нас в полза на БСП“, коментира Борисов.

„Благодаря на хората, че не се подведоха по тая злоба, жлъч и всичко останало“, добави той.

Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов и този залп срещу него – да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не ще спечелят изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят, коментира премиерът  по повод резултатите от европейските избори.

„Евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не вдигнаха. Тези момчета и момичета показаха компетентност, знание и можене и са все млади хора“, каза още Борисов.

„От резултатите до момента, понеже ги нямаме още пълните, виждам, че в големите градове ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред на-младите, сред хората в активна възраст, работещите. В чужбина също можем да направим малко повече за българите и то в сферата на образованието“, добави той.

За субсидиите

Партиите ще върнат парите, които са надвзели повече със субсидии, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който коментира внесените промени по отношение на субсидиите на партиите.

Финансовият министър Владислав Горанов поясни, че в Министерски съвет вече е внесен проектозакон за промени.

„Коригираме закона, така че да отговаря на обществените очаквания и на това, което винаги е било справедливо“, каза той.

„Размерът, определен в годишния Закон за бюджета да се получава точно, а да няма преразпределение на гласовете от всички гласуващи от правоимащите партии. Предлагаме от 26 май 2016г., от както са последните промени в Закона за политическите партии, субсидията да бъде фиксирана, така че да е равна на 11 лв. и да няма съмнение как се определя“, обясни Горанов.

Премиерът Бойко Борисов допълни от своя страна: „Така че, ако някой по закона е взел повече, да ги върне веднага“.