„Демократична България“: Вече сме фактор

Благодаря на гражданите, които са отишли да упражнят своя вот. Благодаря като председател на ДСБ на нашите партньори. Показахме и доказахме, че сме един много добър отбор и отворихме възможност за бъдеща работа на следващите избори. Това заяви председателят на ДСБ Атанас Атанасов, предаде БГНЕС.

Коалиция “Демократична България – Обединение” спечели вота в чужбина. Коалицията се състои от ПП „ Движение Да България“, ПП „ Демократи за силна България“ и ПП „Зелените“.

Благодаря на всички от листата, добави Атанасов. Ние сме хора, за които властта не е самоцел. Хора, които с достойнство могат да заемат всяка една позиция. Голяма благодарност на всички наши активисти и доброволци, на всички от структурата на трите партии. Резултатът, който постигнахме е задоволителен, вкара ни в А-политическата група на България, подчерта Атанасов. Превръщаме се в политически фактор, който оттук нататък ще влияе върху политическите процеси в България, каза още Атанасов.

Ние, Демократична България – Обединение, показахме и доказахме, че сме един много добър отбор и отворихме възможност за бъдеща работа на следващите избори, каза Атанас Атанасов, обръщайки се към колегите си от „Движение Да България“, „Демократи за силна България“ и „Зелените“.

Христо Иванов: Резултатът ни е задължаващ

Резултатът ни е задължаващ, заяви от своя страна Христо Иванов, ПП „Движение Да България“. Подкрепата и доверието, които получихме е нещо, което тепърва имаме да заслужим и подплатим, добави той.

В демократичното пространство има обединение на демократите и то показва ясна физиономия, посочи Иванов.

Продължаваме към местните избори, посочи Христо Иванов и добави, че резултатите от европейските избори им дават добра изходна позиция за предстоящите през есента избори за местна власт. Аз лично ще работя за това, каза още Иванов. Демократична България не е просто лицето за демокрация в България, но ние трябва да се превърнем в онази врата, през която в българската политика да влязат нови лица, с нови идеи, заяви Иванов.

Хората искат промяна – това личи по ниската избирателна активност и по гласовете, които отидоха към независи кандидати. Тази промяна е неизбежна и колкото по-бързо се случи, толкова по-добре, заключи той.

Владислав Панев: Искаме да променим България и ЕС

Благодаря на 17-те кандидата, и всички наши партньори по време на кампанията – беше тежка, но резултатът е сладък, каза и Владислав Панев от “Зелените”.

Радан Кънев ще бъде нашият евродепутат. Хората искат чиста храна и природа, и ще дадем нашият дан това да се случи. Амбициите ни не стигат дотук, искаме да променим България и ЕС колкото можем повече. Този резултат е само началото и България може да постигне много повече, каза още Панев.

Радан Кънев: БСП не може да бъде алтернатива на управлението

„Май дойде време да се уморим малко, но няма време за почивка. Всички разбираме, че сме в кампания за местните избори тази година. Благодаря на всички, включени в кампанията. Нямаше кандидат в листата, без чиито преференции да можем да минем бариерата“, каза от своя страна водачът на листата на Демократична България Радан Кънев. Всички ние заедно положихме основите на възможността на предстоящите местни и парламентарни избори да има стабилна алтернатива в българската политика. Има един голям извод на тези избори и той е, че БСП не може да бъде алтернатива на управлението, допълни Кънев.

Ето какво написа Кънев във фейсбук страницата си:

Вече е време за поздрави и благодарности.
И двете са за вас – демократичните избиратели и активистите на Демократична България. Успехът е само ваш – вие повярвахте в себе си. Вие сте алтернативата.

Свалям шапка за уникалната психическа устойчивост. През цялата кампания и през последните 24 часа.

Стефан Тафров: Демократична България е дългосрочен проект

Демократична България е един дългосрочен проект, ние не се събираме само от избори за избори. За съжаление активността на избирателите беше много ниска, всички скандали с апартаменти и къщи очевидно се отразиха на резултатите, коментира и Стефан Тафров. ДБ е органично тяло, а не конюктурно обединение, така че нашият пробив на тези европейски избори е само едно добро начало, очаквайте ни на местните избори. Сигурен съм, че Радан Кънев ще бъде един достоен представител в Европейския парламент, пожелавам му успех, каза още той.