Иван Гешев: Задържани са кметът на район „Северен“ в Пловдив и други лица, пак има балъшко взимане на пари като в „Младост“

Зам.-главният прокурор Иван Гешев. Снимка от Канал 3

Задържани са кметът на район „Северен“ в Пловдив и други лица, случаят е сходен с този в „Младост“. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев в „Сутрешен блок“ по БНТ във връзка с ареста на кмета на район „Северен“ в Пловдив.

Той поясни, че в случая в Пловдив не става въпрос за взимане на пари по този „балъшки“ начин като при „Младост“.

По думите му в Пловдив нещата са по-качествено отработени.
„Това, което мога да кажа към момента е, че подробна информация ще се даде по този случай, когато интересите на разследването позволяват това да се случи. Единственото, което мога да кажа, че да към този момент е задържан по реда на Закона за МВР за 24 часа кметът на район „Северен“ в Пловдив, задържани са и други лица“, каза още Гешев.

„Ако правя паралел със случая „Младост“ прокуратурата беше максимално открита. В случая „Младост“ се наложи да бъдем на 100% открити и да представим на обществото всичко, което разполагаме. По една или друга причина цялото дело е в медиите. Оказва се, че хората, които професионално ги интересува това нещо, са го прочели, направили са си анализ как да не допускат грешки и са взели мерки да затруднят прокуратурата максимално. Засега не им се получава“, коментира Гешев.