Румен Радев: Време е политиците да се съсредоточат върху народа, а не върху вътрешнопартийните си дела

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента, архив

Време е политиците да се съсредоточат върху народа, а не върху вътрешнопартийните си дела, каза пред журналисти в Кърджали президентът Румен Радев, помолен да коментира оставките на лидера на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Когато фокусът им бъде насочен към обществените процеси, които са в полза на нашите деца, няма да имат такива вътрешни проблеми, посочи още държавният глава, цитиран от БТА.

Президентът е в Кърджали по покана на най-голямото Средно училище в Източните Родопи – „Петко Р.Славейков“. По думите му „трябва да подкрепяме българските училища и да правим за тях много повече, отколкото правят сега българските политици“.

По време на визитата си в СУ „П.Р.Славейков“ държавният глава разгледа сградата на училището, запозна се с многобройните постижения на ученици и учители, получи подаръци.

Той посочи, че това не е обикновено българско училище, а храм на българската просвета, на българския дух и на знанието.

В двора на школото Румен Радев присъства и на тържество по повод завършването на 730 деца от първи до четвърти клас и края на учебната година. Поздрави всички за любознателността и за усърдието им. На абитуриентите пожела успех във важния избор, който им предстои, както и да се възползват от възможностите, които им предлага съвременния свят, но да не забравят родния край.

„Защото България има нужда не само от образовани, знаещи и можещи млади хора. Тя има нужда точно от личности като вас, от бъдещи лидери, защото много млади хора през последните години напуснаха нашата родина, но аз съм убеден, че тази тенденция ще я пречупим с тези бъдещи лидери, които са сред вас, които ще градят нова модерна България с мъдрост, със знание, просветеност и отговорност“, каза още държавният глава.