Пет кучета порода „Кане корсо“ убиха 39-годишен мъж

Порода Кане Корсо или италиански мастиф

Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж в софийското село Владо Тричков. Малко след 16.00 часа на 6 юни на тел. 112 жена е подала сигнал за намерен труп на мъж в гориста местност в землището на селото.

На метри от мястото се намира къщата, в която са отглеждани кучетата. Те са от породата „Кане корсо“. Къщата няма ограда. Местните разказват, че на собственика многократно са били правени предписания да построи такава, но той така и не го направил.

На място незабавно са изпратени полицейски служители. При огледа на местопроизшествието по тялото на мъжа и около него са установени следи от животински стъпки. Според извършената аутопсия той е нахапан от кучета и е починал от кръвозагуба.

41-годишният собственик е задържан, като софийският окръжен прокурор Наталия Николова съобщи, че ще му бъде повдигнато обвинение за това, че не е положил достатъчно грижи за кучетата. Те са иззети и настанени във ветеринарна клиника в столицата, като им е назначена дентална експертиза.

Собственикът на кучетата е оказал пълно съдействие на полицията, съобщиха още разследващите.

Директорът на ОДМВР – София старши комисар Николай Спасов съобщи, че през 2016 г. заради същите кучета в полицията е бил подаден сигнал срещу собственика. „Тогава са съставени протоколи да се грижи за животните и да направи така, че те да не напускат двора“, обясни той. Спасов уточни, че и починалият също е имал куче, но то не е било с него по време на инцидента. Животното е открито на адрес в селото, където 39-годишният мъж е живеел и се е грижил за болната си майка.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.