Михаил Миков: БСП трябва да се върне към нормалното си функциониране

Кадър от Bulgaria ON AIR
Промените в устава, които Корнелия Нинова направи, са път в погрешна посока, твърди бившият лидер на социалистите

БСП трябва да се върне към нормалното си функциониране. Това заяви в „България сутрин“ на телевизия  Bulgaria ON AIR членът на Националния съвет на партията и бивш неин председател Михаил Миков.

Според него промените в устава, които бяха направени от Корнелия Нинова, ще продължат да разединяват левицата, а не да я обединяват.

Миков също така бе категоричен, че очакванията в БСП за евроизборите са се разминавали с действителността. Той допълни, че няма намерение да се кандидатира за председател на партията след оставката на досегашния лидер Корнелия Нинова.

„Всички очакваха друг резултат и възможни предсрочни избори, но това бе една илюзия. БСП е оцеляла над 120 години, защото това е партия, в която никога не е имало единична власт – тя е била ръководена колективно, като изключим периода 1945-1989. Промените в устава, които Корнелия Нинова направи, са път в погрешна посока. Този път няма да обедини БСП, а ще продължи да разединява партията. Партията трябва да се завърне към нормалното си функциониране. Нямам амбиции да ръководя БСП. През последните години бе разтурено цялото ляво движение и там има няколко субекта, които търсят собствена изява, а от това печели дясното“, обясни Миков.

Бившият вътрешен министър коментира и темата с ученика от Пловдив, който бе обявен за терорист. Миков отбеляза, че не е нормално властите да дават изявления по случая още преди да е приключило разследването, тъй като по този начин са превърнали тийнейджъра в герой на „Ислямска държава“.

„Случаят в Пловдив бе доста шумен и изявленията бяха предварителни. В такива случаи доста често фактите се размиват. Затова и едно непълнолетно момче бе представено като герой на „Ислямска държава“. Никоя страна не е готова за борба с тероризма, колкото и служби и служители да има. Навсякъде по света тероризмът е заплаха. Това е добър повод да се погледне как функционира системата и евентуално да се направят необходимите промени“, обясни Миков пред Bulgaria ON AIR.

1 Коментар

Коментарите са ограничени.