Представиха близо 70 специфични цели за развитието на София

Представиха близо 70 специфични цели за развитието на София и повече от 450 мерки за тяхното изпълнение на пресконференция по повод старта на Стъпка 5 от работата по създаване на дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии – Визия за София.

Това съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет, цитиран от БТА.

Визията бе представена днес от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и Любо Георгиев, ръководител на екип „Визия”.

Целите са резултат от експертна работа в първите четири стъпки от инициативата, в която бяха събрани, създадени и анализирани множество данни и информация за състоянието на града в направленията „Градска среда”, „Околна среда”, „Транспорт”, „Икономика”, „Управление”, „Хора” и „Идентичност и култура”.

В процеса на работа са проведени над 600 експертни срещи и събития, в които се се включили над 5600 представители на различни заинтересовани страни – политици, администрация, бизнес, неправителствени организации, активисти, изследователи и граждани.

Започващата Стъпка 5 от Визия за София цели широко публично представяне, обсъждане и подреждане на изведените предложения за цели и мерки на Визия за София. Идеята е да се измери ангажираността на гражданите и различните заинтересовани страни към тях. На база на събраната обратна връзка от широката общественост, чрез различни акции и комуникационни канали, ще бъдат допълнени, финализирани и подредени по приоритет дългосрочни и краткосрочни стратегически цели за развитие на града.

Всички граждани са поканени да се включат в инициативата чрез различни комуникационни активности, които предстоят.

 

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.