ВОЛЯ за партийните субсидии: Има много западни модели, от които да се поучим

Елена Аксиева Снимка: Пресцентър на ВОЛЯ

ВОЛЯ винаги е била с много ясна и последователна позиция. Ние бяхме единствената опозиционна партия, която подкрепи волята на народа субсидията да бъде намалена на референдума, на който бяха гласували близо 2 млн. българи.

Така депутатът Елена Аксиева коментира в студиото на „Денят ON AIR“ приетото предложение на първо четене партийната субсидия да бъде 1 лев.

Още по темата
Левче за глас не е популизъм, а очакване на обществото, заяви депутат от ГЕРБ

По думите ѝ с високите субсидии няма да се спре порочната практика „обръчи от фирми на партии“.

„Има много западни модели – както европейски, така и американски, от които да се поучим. Като един закон за лобизма, който да бъде изготвен и всичко това да бъде регламентирано и ясно“, обясни народният представител от „Воля“ пред Bulgaria ON AIR.

Според нея дори с по-малко средства, когато човек работи и помага на хората, те му гласуват доверие.

Аксиева е на мнение, че щом парите, които се дават на партиите идват от данъкоплатеца, политиците трябва да правят така, че народът да се чувства добре и да живее нормално.

Според нея резултатът на „Воля“ на евроизборите у нас е породен от ниската избирателна активност. Партията на Веселин Марешки не успя да вкара в Европейския парламент нито един от своите кандидати.

Цялото интервю гледайте тук: https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2019-06-12/volya-za-partiynite-subsidii-ima-mnogo-zapadni-modeli-ot-koito-da-se-pouchim