Ева Майдел: Европейският бюджет трябва да помага за намаляване на икономическата миграция в ЕС

В европейския бюджет трябва да има средства, специално предназначени за намаляване на икономическата миграция между държавите в ЕС. Средствата по кохезионните фондове помагат, но са нужни по-таргетирани мерки и финанси, за да може всеки европеец, който желае да се развива в своя регион, да го прави. В Европейската народна партия показахме, че можем да чуваме гласа на гражданите, а те искат промяна към Европа, която обръща внимание на отделния човек – независимо в коя точка на Европейския съюз живее и работи.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на заседание на групата на ЕНП в Европарламента в испанския град Сан Себастиан, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

По време на срещата Ева Майдел се срещна и разговаря с кандидатa на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер, премиерa на Хърватия Андрей Пленкович, генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, председателя на Испанската народна партия Пабло Касадо и други лидери и членове на ръководството на най-голямата европейска политическа сила.

„За доверието в ЕС е важно председателят на Европейската комисия да е избран максимално демократично и прозрачно. Именно затова в ЕНП избрахме нашия кандидат – Манфред Вебер, най-рано от всички останали партии – шест месеца преди европейските избори. Европейците избраха Европейската народна партия за първа политическа сила в Европа и това прави избора на Вебер най-логичния. Това ще бъде и добра новина за нас, защото той е истински приятел на България и в отлични отношения с премиера Борисов“, допълни българският евродепутат Ева Майдел.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.