Румен Радев обвини управляващите, че задушават опозицията преди местния вот

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента, архив

Виждате, че в България управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират директно от властта и дори не се крият.

Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев по повод предложението на правителството за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев за получен действителен глас от 1 юли до края на годината.

Субсидиите касаят най-вече съществуването на опозицията, така че едно такова решение задушава опозицията точно преди местните избори, посочи той, цитиран от БТА.

Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс между техните собствени интереси и интересите на обществото, каза държавният глава. Но, според Радев, големият проблем съвсем не е размерът на субсидията, а да има механизъм, който да третира еднакво партиите по отношение на финансирането.

Държавният глава призова да се спре със спекулациите, че президентът спира АМ „Хемус“ и инфраструктурното развитие на страната. Това е крайно некоректно, посочи той. Радев подчерта, че ветото му върху промените в Закона за държавната собственост и последвалото сезиране на Конституционния съд не се отнася за автомагистрали, скоростни пътища, газопроводи, жп линии и т.н., т.е. за националните обекти. Крайно време е да разберат разликата между национални обекти и обекти с национално значение, посочи той.

Президентът коментира актуални теми пред медиите след участието си в откриването на Шестия световен конгрес на информационните агенции в София, чийто домакин е Българската телеграфна агенция.

7 Comments

  1. Радев, що се правиш, че не виждаш за какво харчи субсидията БСП?!? Да не ходят депутатите й на работа 4 месеца, да си прави партийна телевизия, за СПА и банкети. А др. Бенчо и сие забрави ли???

  2. На опозицията се оказа, че в касата липсват милиони, та на мен ми прилича повече на самозадушаване. Борисов си прави сметка на всеки лев, спестява, а онези са свикнали да харчат чуждите пари

  3. Кви управляващи, бе?! На въпроса „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии
    и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“ по време на референдума 2016-та (на който НЕ съм гласувала), 2 516 791 човека (повече от гласувалите за Радев) или 72,16% са отговорили с „да“. Не управляващите задушават опозицията, задушават я тези 2 516 791 човека или Слави Трифонов.На тях да им каже Радев, че задушават опозицията!

  4. Задушен си ти под комунистически похлупак..

  5. И с какво я задушават опозицията? Те задушика България от КРАЖБИ и ЛЪЖИ. БЪЛГАРКА

Коментарите са ограничени.