Корнелия Нинова оттегли оставката си

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

Корнелия Нинова оттегли официално оставката си като лидер на БСП. Това стана на 49-ия конгрес на партията в Зала 1 на НДК, предаде БНРБНР.

На него социалистите трябваше да решават дали да бъде приета оставката на лидера на партията Корнелия Нинова.

Висшият партиен форум заседава след загубата на БСП на европейските избори, заради която Корнелия Нинова подаде оставка, но направи заявка, че иска да се яви на избори за председател на партията, в които да участват всички – близо 100 000 членове.

По-рано лидерът на БСП загатна, че не може да се прогнозира изходът от днешния конгрес и изненади може да има:

„Аз не си падам по сценарии. Питайте сценаристите, които са ви го представили този сценарий в лицето на господин Станишев. Не ме занимавайте със сценарии. Подала съм я. Конгресът има дневен ред. Ще реши как да действаме от тук нататък“.

Конгресът се очаква да бъде тест за нагласите на членовете на БСП.

Очаква се и политически доклад на Националния съвет, който ще очертае резултатите от изборите и ще представи задачите на БСП за участието им в предстоящите избори за местна власт.

2 Comments

  1. Няколко часа по- късно видяхме, че тя е сценаристката. Бори се със зъби и нокти да остане начело на БСП.Знаеше, че конгреса щеше да приеме оставката й и затова я оттегли сама.БСП никога не е била унижавана със строяването на добре интегрирани роми, които на входа на НДК викат в подкрепа на председателя.БСП никога не е била унижавана с проява на такова лекомислие и капризи по повод на подадена оставка.Нинова има разрушителна енергия. Всичко до което се докосне се руши- фалира Техноимпекс, а сега е на път да унищожи БСП. Тя е страхливка.Извън политиката е никой.Обикновена домакиня. Това е и най- големият й страх. Всъщност това е пътят й. Дано с тази роля се справи по- добре, защото в политиката определено не се справя.

  2. Цирка е пълен,тази жена няма достойнсво,даже и да си даде оставката.

Коментарите са ограничени.