Президентът похвали Нинова

Румен Радев. Кадър от бТВ

Президентът Румен Радев заяви, че е важно България да има сплотена политическа опозиция, цитирана БНР.

„Липсата ѝ ще бъде пагубна за нашата демокрация“, заяви държавният глава в пловдивското село Труд, където беше гост за 150-годишнината на местната църква. Президентът подкрепи решението на Корнелия Нинова да оттегли оставката си като лидер на БСП:

По повод оттеглената днес оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП президентът Румен Радев изтъкна, че е много важно България да не остава без политическа опозиция. „Това ще бъде пагубно за нашата демокрация“, каза Радев в село Труд.

„Мисля, че госпожа Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки. Един лидер на политическа партия трябва да се води не само от това той лично как се чувства, а много важно партията му как се чувства и партията да бъде силно обединена“.

Президентът каза, че няма информация за конгреса на БСП, защото днес празнува заедно с хората на село Труд Петдесетница и 150 години на местната църква Света Троица. Радев подчерта, че очаква България да има сплотена политическа опозиция, защото не може да има власт без коректив, и добави, че не се меси в работата на нито една партия.

4 Comments

  1. Доста пиха шампанско , а някой плакаха ха ха ха !

  2. Вулгарността на Нинова: тя подаде оставка пред ЦЕЛИЯ български народ и го излъга! Оправда се, че не била подала писмена оставка пред НС на БСП!За нея българският народ е нищо!

  3. Напоследък хората, излъчени от БСП говорят небивалици.Твърди, че без Нинова България ще остане без опозиция ?!Трагичното е, че и през ум не му минава, че не може да приравнява Нинова на партията БСП.Слава Богу и без нея в БСП е имало и ще има достатъчно социалисти, които могат да се справят със задачата да бъдат опозиция. Бих казала, че ще се справят доста по- добре.Твърди, че Нинова знае какво прави. Всички ние видяхме, че тя не знае какво прави. Държи се като неуравновесена капризна госпожица подчинила поведението на настроенията си, които мени ежечасно.Самата Нинова е и пример за неадекватност. Твърди, че била носител на промяната в БСП и се бори със статуквото. Всъщност от 3 години тя е статуквото, а хората които се борят с него са носители на промяната.Оттегли оставката си, защото знаеше, че конгреса ще я приеме.Това беше единственият й шанс да остане начело на БСП. Какво е причината за това неистово желание да остане на власт знаят само тя и нейните спонсори. Ние можем само да се досещаме.Проявявайки безгранична наглост тя се опита дари да се изкара героиня, заявявайки, че щяла да изтърпи имиджови неблагаполучия в резултат на оттеглената оставка. Не й пука, че не става дума за нейния имидж, а за доверието към БСП.Тя е обида за БСП.

Коментарите са ограничени.