Митрополит Николай: Настръхвам от страх като чуя за поредните стратегии за разрушаване на бракове

Митрополит Николай

Добре е поне един час седмично в учебната програма на децата ни да бъде отреден за час по религия. Това каза в словото си по време на празничното отбелязване на 150-ата годишнина от създаването на храма „Св. Троица“ в село Труд пловдивският митрополит Николай, предаде Радио „Фокус“-Пловдив.

„Сега чувам за поредната стратегия за развитие на детето. Настръхвам от страх като чуя за поредните стратегии за разрушаване на бракове, за „съвместно съжителство без брак“, „за сурогатно майчинство“, за „еднополови бракове“ чувам стратегии, а доколко тези стратегии ще съвпаднат с нашето желание да спасим нашите деца“, попита митрополит Николай.

„Ние, християните, знаем каква е стратегията за спасение на децата ни. И не са ни я казали разните неправителствени организации, а сам Господ Исус Христос ни е казал – оставете децата и не им пречете да дойдат при нас“, добави той.

Според митрополит Николай бащите на нашите деца копнеят за това да им дадем добродетелите на вярата си.
Затова именно митрополит Николай отправи призив и към президента Румен Радев да направим всички така, че да бъде заложен поне по един час седмично за изучаване на религия в учебната програма, в който децата да разберат постамента на православната ни вяра – че е грях да се краде, да се лъже, да се убива и др., защото според пловдивския митрополит детските и неукрепнали души са най-уязвими към вирусите на обществото в този век.

По думи на митрополит Николай рекордно ниските резултати на изпитите по български език и литература пък се дължат на това, че децата ни днес не познават корените си, а те са нашата вяра, език, писменост и духовна култура.