„Галъп инт.“: 70% от българите са доволни от работата си, но само половина от тях от заплащането

Снимка: pixabay.com

У нас делът на хората, които харесват работата си, е малко под три четвърти. Резултатите са близки до средните за света и ЕС.

Това сочат данни на световната асоциация „Галъп интернешънъл“, специално предоставени на възобновената легендарна рубрика „Къде сме ние?“ на централната емисия новини „По света и у нас“ на БНТ и предаването “#Европа”.

Пълните данни може да видите ТУК и ТУК.

При преглед на региони и по-големи страни, оказва се, че най-доволни от работата си са населенията на Индия (76%), в региона на Западна Азия (73%) и ЕС (72%). Отново по-скоро доволни, но в по-малка степен, изглеждат населенията в Близкия изток (56%) и в Русия (51%).

Близо половината от интервюираните работещи граждани по целия свят твърдят, че са доволни от заплащането, което получават.

България отново се доближава до средните стойности за света и ЕС – 52% са доволни от заплащането си, а 30% са недоволни.

Сред различните региони и големи страни, Индия държи първа позиция по удовлетвореност с 60%, следвана от Латинска Америка (54%) и Западна Азия (53%). Най-малко доволни са в Русия – едва 34% са отговорили положително.

Разбира се, в данните се отразява и реалистичната преценка на хората по света дали и доколко биха могли да очакват по-добри пари.