Борис Джонсън: Лондон напуска ЕС на 31 октомври, готов съм на твърд Брекзит

Борис Джонсън. Снимка от ТВ "Европа"

Великобритания ще излезе от ЕС на 31 октомври, Готов съм и на Брекзит без сделка. Това обяви в интервю за ВВС водещият кандидат за лидер на Консервативната партия и за поста на Тереза Мей като премиер на страната Борис Джонсън.

Бившият първи дипломат и твърд поддръжник на развода между Лондон и Брюксел е категоричен, че не „блъфира“ и наистина е готов за варианта „твърд“ Брекзит, съобщава ТВ „Европа“.

Бившият кмет на Лондон остава фаворит в надпреварата за лидер на торите, но преднината му пред опонента му – настоящият външен министър Джереми Хънт се стопява. Причина за това стана скандала около среднощната караница на Джонсън с партньорката му миналия петък, заради която в дома им била извикана полиция.

„Моето обещание е да излезем от ЕС на Хелоуин на 31 октомври – независимо дали има сделка или не. Начинът, да покажем на нашите партньори и приятели, че сме сериозни, е най-накрая да се откажем от пораженчеството и негативизма, които са ни обгърнали като облак от толкова много време и да се подготвим уверено и сериозно за вариант „твърд“ Брекзит“, казва Борис Джонсън.