Милиардери призоваха: Налагайте ни по-високи данъци!

Голяма група от най-богатите американци призова да се налагат по-високи данъци на хората с много пари, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Богаташите се подписаха под призив към кандидат-президентите на САЩ за предстоящите избори през 2020 г.

Сред привържениците на по-високи данъци за богаташите са милиардерът Джордж Сорос, мултимилионерът и съосновател на Фейсбук Крис Хюз, както и наследници на богатството на Уолт Дисни и собствениците на веригата луксозни хотели Хаят.

“Висок данък върху богатството може да помогне за борбата с климатичните промени, да подсили икономиката, да подобри резултатите от здравеопазването, да създаде повече възможности за реализация и да разшири демократичните ни свободи”, пише в декларацията на богаташите.

Милионерите и милиардерите припомниха изказването на един от най-богатите хора в света, Уорън Бъфет, който беше изчислил, че секретарката му плаща по-високи данъци от него.

Декларацията изглежда политически ход в подкрепа на тези от кандидатите за номинацията на Демократическата партия, които защитават увеличаване на данъците за богатите като Пийт Бутиджег и Бето О’Рурк.

Но богаташите казват, че и сред републиканците има привърженици на по-високите данъци за заможните хора, защото “някои въпроси са толкова важни за Америка, че не може да са идея само на един или двама кандидати”.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.