Борис Джонсън: Ако стана премиер, взимаме нисколихвени кредити за добри проекти

Снимка от туитър акаунта на Борис Джонсън.

Борис Джонсън заяви днес, че ако стане премиер на Великобритания, би повишил правителствения дълг за разходи по инфраструктурни проекти и стимулиране на икономическия растеж, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Пред тв канал „Скай нюз“ Джонсън, който си съперничи с външния министър Джереми Хънт да оглави Консеративната партия и кабинета, каза, че има налични средства за харчове по публични услуги и че би желал да взема нисколихвени кредити за добри проекти. Ако става дума за „кредит за финансиране на големи инфраструктурни проекти и има възможност за заеми с ниска лихва за дългосрочни ползи за страната, то ние трябва да го направим“, каза той.

Джонсън обеща, че ако стане министър-председател, ще бъде голям привърженик на бизнеса. Той предрече, че неговата партия ще се изправи пред „политическо затихване“, ако Обединеното кралство не напусне ЕС на 31 октомври. Същевременно Джонсън, който беше външен министър в правителството на Тереза Мей, каза, че евентуален хаотичен Брекзит не е от интерес за ЕС.