Алена: Меркурий ще е ретрограден от 8 до 31 юли, не започвайте нова работа

По-добре не правете бизнес от 8 до 31 юли, защото тогава Меркурий е ретрограден, каза най-известният астролог в България Светлана Тилкова-Алена по бТВ.

Периодът е напълно неподходящ за започване на нова работа, както и за сключване на сделки, каза тя.

През това време бизнесмените могат да правят дълбинни анализи, да се отдават на размисъл, да водят разговори за бъдещите си сделки и дейности с потенциални партньори, но не трябва да подписват никакви договори.

Сделки се сключват след 2 август! Подписи и стискане на ръцете също трябва да са от тази дата нататък, каза Алена.

Това е времето, в което всеки може да направи равносметка за нещата, които върши, и грешките, които допуска. Защото, оказва се, признатите грешки през ретроградния Меркурий могат да предпазят човека през следващия сложен астрологичен период.

Колкото дни е ретроградният Меркурий, толкова години преминават под влиянието на грешките, допуснати при него.

Но пък всеки следващ Меркурий дава възможност за поправка, уточни астрологът.

Сегашният ретрограден Меркурий е по-кратък, но пък е придружен и от влиянието на Марс. При такава комбинация са възможни юмручните боеве между хората. Не толкова буквално казано, това означава, че могат да възникнат битови скандал и разправии.

И все пак най-голяма остава опасността за бизнеса, така че големи сделки – не, категорична бе Алена.

Астрологът успокои хората, че Ретроградният Меркурий не забранява сключване на брак, раждане на дете, годеж, пътувания, почивки. Добре е обаче да не се купуват самолетни билети по време на този период.

По думите на Алена родените по време на Ретрограден Меркурий са облагодетелствани, тъй като през живота им той не им влияе с толкова голяма сила, както на останалите.