„Естествена козметика. 200 биорецепти за разкрасяване у дома“ – нещо повече от сборник с рецепти за красота

„Трай, бабо, за хубост“ вече не е законът, който движи козметичната индустрия, а и грижата за кожата и косата като цяло. На пазара се предлагат какви ли не чудодейни продукти с бързо действие, „специалистите“ от рекламите ни съветват как лесно да се отървем от проблемите и да постигнем невъзможни резултати за немислимо кратък срок.

Но малко хора знаят, че за да сияем от красота отвън и отвътре и за да се чувстваме добре, не ни трябват измислени химически съставки, а само естествена грижа от природата. Истинска такава, не онази от рекламния блок, която пробутват в малка опаковка с голяма цена.

Затова и издателство „Милениум“ се обръща към всички, на които им е писнало да губят време и средства в намирането на продукти, които не дават желания резултат. „Естествена козметика. 200 биорецепти за разкрасяване у дома“ не е просто сборник с рецепти за красота от времето на баба до днес. Книгата поднася подробна информация за най-ефективните козметични съставки от природата и модерния подход на съвременната козметология към тях. Описва свойствата и действието на най-полезните и актуални природни компоненти, без които не може да бъде създаден нито един ефективен разкрасяващ препарат, било той био или конвенционален. Дава отговор на важните въпроси:

  • Как действа определен природен компонент и защо кожата „го обича“? 
  • Кои са най-подходящите съставки за даден тип кожа или дерматологичен проблем?
  • Как да ги открием във формулата на козметиката, която купуваме (какви са названията им в INCI)?
  • В какви количества и съчетания наистина работят? 
  • Как да ги използваме у дома, като правилно ги съчетаем в собственоръчно направени маски, лосиони, кремове, мехлеми, тоници, серуми, масажни масла?

Разгърнете ли тази книга, завинаги ще се откажете от изкуствените добавки и ще намерите своят индивидуална рецепта за красота, от която тялото ви има нужда. Убедете се сами, рецептите са изпитани и действат. Резултатите ще дойдат веднага, защото на момента ще усетите колко различно изглеждат и се усещат косата и кожата ви. Предлагаме да опитате тази подмладяваща рецепта с лавандула – билката на лятото!

Подмладяваща маска

Смесват се 1 ч.л. картофено нишесте, 11 капки масло от облепиха, 10 капки витамин А и 3 капки лавандулово масло. Подхранва, освежава, хидратира уморената и застаряваща кожа.

Полезният и интересен съветник за красота „Естествена козметика. 200 биорецепти за разкрасяване у дома“ излиза на пазара на 9 юли. Автор е Галина Иванова, а корицата е дело на Марта Радойнова, разбира се, обединени под логото на издателство „Милениум“.

Естествена красота. 200 биорецепти за разкрасяване у дома
Автор: Галина Иванова
Категория: Рецепти, хоби, свободно време, здраве
Оформление: Марта Радойнова
Меки корици
Формат: 13х20
Страници: 320
Година: 2019
ISBN: 978-954-515-485-0
Цена: 10.00 лв.
Излиза на: 9 юли