Волен Сидеров се оплака на Цвета Караянчева за отстраняването му

Волен Сидеров Снимка: Вевести.бг, архив

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сезира председателя на парламента Цвета Караянчева за отстраняването му от поста на председател на ПГ „Обединени патриоти“.

На брифинг в парламента Волен Сидеров обясни, че е сезирал Караянчева с писмо, в което се установява „нищожността на решенията“, взети от част от групата на „Обединени патриоти“ във вторник – 9 юли. Решението от заседанието на групата бе обявено в пленарна зала.

В същото време стана ясно, че „Атака“ е внесла възражение при председателя на парламента Цвета Караянчева във връзка с промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“.

От „Атака“ искат възражението им да бъде разгледани и да бъде заличено вписаното по повод промените в ръководството на групата. Искането бе внесено от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, заместник-председателя на Народното събрание проф. Явор Нотев и зам.-председателя на партията Десислав Чуколов. На брифинг в парламента проф. Явор Нотев изтъкна сред аргументите за възражението, че промени в ръководството на парламентарната група се правят по предложение на Политическия съвет на коалицията.

„Ръководен орган на коалицията е Политическият съвет. Той се състои от трима представители на НФСБ, на „Атака“ и на ВМРО. Такъв съвет не е проведен, такъв съвет с предмет и точка предложения за промени в ръководството няма. Той не се е състоял. Респективно такова предложение не е постъпило.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че е възложила проверка на правната дирекция в парламента, която да реши дали има извършено нарушение по казуса.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.