Волен Сидеров се оплака на Цвета Караянчева за отстраняването му

Волен Сидеров Снимка: Вевести.бг, архив

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров сезира председателя на парламента Цвета Караянчева за отстраняването му от поста на председател на ПГ „Обединени патриоти“.

На брифинг в парламента Волен Сидеров обясни, че е сезирал Караянчева с писмо, в което се установява „нищожността на решенията“, взети от част от групата на „Обединени патриоти“ във вторник – 9 юли. Решението от заседанието на групата бе обявено в пленарна зала.

В същото време стана ясно, че „Атака“ е внесла възражение при председателя на парламента Цвета Караянчева във връзка с промените в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“.

От „Атака“ искат възражението им да бъде разгледани и да бъде заличено вписаното по повод промените в ръководството на групата. Искането бе внесено от лидера на „Атака“ Волен Сидеров, заместник-председателя на Народното събрание проф. Явор Нотев и зам.-председателя на партията Десислав Чуколов. На брифинг в парламента проф. Явор Нотев изтъкна сред аргументите за възражението, че промени в ръководството на парламентарната група се правят по предложение на Политическия съвет на коалицията.

„Ръководен орган на коалицията е Политическият съвет. Той се състои от трима представители на НФСБ, на „Атака“ и на ВМРО. Такъв съвет не е проведен, такъв съвет с предмет и точка предложения за промени в ръководството няма. Той не се е състоял. Респективно такова предложение не е постъпило.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че е възложила проверка на правната дирекция в парламента, която да реши дали има извършено нарушение по казуса.