Владислав Горанов: Държим на коалицията и да си довършим мандата

Владислав Горанов

Дразгите в „Обединен патриоти“ не са приятни, ние държим на коалицията и завършване на мандата. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с обтегнатите отношения в малката коалиция „Обединени патриоти“, предаде „Фокус“.

„Дразгите между тях не са приятни. Ние държим на коалицията и на завършването на мандата. Не е наша работа да доминираме в техния дебат или да се превръщаме в техни арбитри“, поясни той. „Подобни проблеми сме имали в и предходни коалиции, когато Реформаторският блок очакваше от тях да се месим в техните отношения. Големият партньор носи по-голяма отговорност за здравината на управлението и изпълнителната власт. Колегите са опитни политици и не е приятно това, което се случва между тях“, коментира Горанов.

„Аз мисля, че всеки един от тях осъзнава, че независимо от вътрешните им конфликти стабилността на управлението е по-важна в случая. Всички тези добри икономически резултати и спокойствието в икономиката и обществото се дължат на предвидимост. Каква е алтернативата, ако може някой да ми я структурата. По-добра конструкция на сегашното управление няма“, отбеляза още финансовият министър.

Попитан дали скоро ще приключи данъчната проверка на апартамента председателя на КПКОМПИ Пламен Георгиев, той каза: „Не ми е известно. Знаете, че проверката е възложена от прокуратурата“. „В момента, в който са готови, вие ще разберете. Аз лично не съм се интересувал“, добави той.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.