Караянчева свиква извънредно заседание на НС във вторник заради машинното гласуване

Цвета Караянчева Снимка: Вевести.бг, архив

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви пред журналисти в парламента, че свика извънредно заседание във вторник от 14.00 ч.

Тя обясни, че дневният ред на заседанието ще бъде същият като днес, а именно първо гласуване на промените в Изборния кодек за отмяна на машинното гласуване.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова увери:  „Ще се справим следващата седмица с откриването на кворума с пленарно заседание, на което ще разгледаме предложените промени в ИК. Надявам се, че колегите ще осъзнаят, че е по-добре да се борим с аргументи в дебата, вместо с подли номера, които не отговарят на претенциите им за отговорни политически партии“, каза още д-р Дариткова.

На въпрос дали ГЕРБ са готови за разговори с опозицията и за компромис с машинното гласуване, тя обясни, че в зала ще се чуят аргументите. Запитана как си обяснява това поведение на БСП, д-р Дариткова отговори: „Нямат въображение, да измислят нещо ново“, обясни още д-р Дариткова.

 

1 Коментар

  1. Ако Пунта Мара им скръцне със зъби веднага ще си изтеглят тъпия законопроект.Кога ще се научат, че 6 месеца преди избори не трябва да правят промени в ИК или тези стандарти не важат за държавата на тримата шишковци.

Коментарите са ограничени.