Карадайъ с остри критики към управлението: Провалът му е неизбежен, виновни са ГЕРБ

Отменянето на машинното гласуване е необосновано, посочи лидерът на ДПС

Провалът на сегашното управление е неизбежен. Това каза на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, цитиран от „Фокус“. 

„Оценката за скандалите в страната, е че провалът на сегашното управление е неизбежен. Демокрацията е заплашена, стабилността на страната е под заплаха, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските граждани“, допълни Карадайъ.

Лидерът на ДПС съобщи още, че са не само за машинно гласуване, но и за машинно преброяване на хартиените бюлетини.

„Днес Централният съвет прие и няколко важни решения и декларация. Централният съвет на ДПС категорично заявява, че популисткото националистическо управление на страната е пълен провал и затова пълна отговорност носи ГЕРБ. Рисковете за стабилността на страната, за демокрацията изискват отговорно поведение в името на бъдещето. Мирът, стабилността, демокрацията и държавността трябва да бъдат защитени. Българското общество осъзнава, че между декларираните намерение на властта и реалността има огромна разлика“, посочи той.

„Омразата и разделението продължават, правата и свободите на българските граждани не са гарантирани и продължават да се нарушават. С управлението в страната и с местното самоуправление трябва да се ангажират партии с доказана привързаност към европейските ценности и демокрацията отговорни пред обществото днес и бъдещите поколения“, добави председателят на ДПС. Според него изборните правила в страната се променят непосредствено преди избори.

„Държавата в лицето на Министерски съвет абдикира от своите отговорности да гарантира честни и прозрачни избори. При машинното гласуване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо държавата да закупи машините, да осигури тяхното съхранение, обработката на софтуер, гарантиращ извършването на одит, управляващите необосновано предлагат отменяне на машинното гласуване“, уточни Карадайъ.

5 Comments

  1. Този мизерник не е ли по-добре да се скрие…..Не го понасям

    • Кретеноидът ще ни говори за демокрация и за нарушаване на правата на човека?! Демагогско изказване в стил „ала БСП“. Голям глад за власт, чак нямат сили да вървят. Тъй ще бъде още дълги години, другарю Карадайъ.

  2. V KAZARMATA VIKASHE -dai te HRANA za DVETE STARSHINI I EDNOTO LEYTENANT

  3. КАРАДАЙЪ, ТОЛКОВА ЛИ СИ БЕДЕН, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ОСИГУРИШ ДАЖЕ ЛОГОПЕД И ДА ПРЕСТАНЕШ ДА ГОВОРИШ БЪЛГАРСКИ С АКЦЕНТ? ЧАК СЛЕД ТОВА МОЖЕШ ДА ДАВАШ ОЦЕНКИ НА ПОЛОЖЕНИЕТО В СТРАНАТА. И ТИ, И КОИТО ТИ ДАВАТ АКЪЛ ОТ САРАИТЕ, НЯМАТЕ НИКАКВО ПРАВО ДА ГОВОРИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

    • ТО КАРА Д.,СИ ПОМИСЛИ ,ЧЕ ЗНАЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕКСПЕРТИ И ПРОФЕСОРИ КАТО ПРОФ. М.КОНСТАНТИНОВ,БОЖЕ ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ МАЛОУМНИЦИ ДА НИ ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО.СТИГА ИМ ЗАДОВОЛЯВАХТЕ КАПРИЗИТЕ.

Коментарите са ограничени.