Мая Манолова: Ще се кандидатирам за кмет на София, ако подигравката с гражданите продължи

Кадър от бТВ

Ще се кандидатирам за кмет на София, ако подигравката с гражданите продължи. Това каза омбудсманът Мая Манолова в интервю за предаването „Тази неделя“ по бТВ.

Попитана дали е решила какво ще прави на предстоящите избори, Манолова отговори, че няма решения. По думите й „каузите, зад които стоя и които са важни, са хората, се осъществяват много трудно“. „Пренебрежението към това, което аз и гражданите говорим, наистина е не просто демотивиращо, то е вбесяващо. В един момент това ще са аргументите, които ще се борят“, поясни Мая Манолова.

„Първата жалба, с която се ангажирах през 2015 г. беше от кандидати за общински съветници от Реформаторския блок, които имаха откраднати гласове и преференции. Поисках да се произнесе Върховният административен съд, направих много предложения. 4 години по-късно тази жалба няма никакво движение“, отбеляза омбудсманът.
Тя добави, че ще се кандидатира за кмет „ако ядосат гражданите, ако продължат да се подиграват с избирателите“.

Според Манолова машинното гласуване доказало, че се крадат гласове. Тя показа документ, според който малка партия няма гласове кто сбор от машинно и хатиено гласуване, но според софтуера на машината четирима гласоподаватели са гласували за нея.

Манолова смята, че 40% грешкии от гласовете на машините идват от административната обработка на данните. А цената на глас е толкова скъпа, защото ЦИК са наели машините, вместо да ги купят на цена 70% от стойността им като нови.

11 Comments

 1. Аха, Манолова не искала да става кмет, но измислени от нея обстоятелства щели да я принудят да се кандидатира! Ха,ха, ха! Много плитко!

 2. За да разберем колко е смела , нека се кандидатира. Да видим колко умни хора има .

 3. Бандитите на България са на власт. Със законови средства няма да може да се справят нормалните хора, трябва направо въоръжена борба. Не може повече да се търпи и да се измъчва народът. По зле сме от петстотин годишното турско робство!

 4. Г-н Петров, ако в България има гражданско общество и медии, които ги еня за обществения интерес, би трябвало незабавно да биете камбаната и да викате колкото ви глас държи, че протокола, която беше въведен с Изборния кодекс на Манолова е невиждана и нечувана изгъзица!
  Само човек, който е попълвал тази идиотщина знае, че показаните грешки са нищо, в сравнение с грешките, които лично съм виждала като член на ОИК!
  Простотията на тази жена не знае граници и някой трябва да я озапти. Тя е човекът, който съсипа живота на много граждани, приемайки чл.417 в ГПК, с лъжата, че било по европейска директива, а днес се бори за отмяната му!?
  Тя сътвори протокол, който предполага купища от грешки, които могат да приличат на манипулации, но са грешки!
  Тя направи Костинбродската афера!
  Мая Манолова е емблема на безскрупулния социалист-милионер и пример за дъно, до което само нищожество без морал, съвест и с безгранична алчност може да се свлече!

 5. Умницата ни тя!.. Направи още един Костинброд и шат призная!!!

  • Манолова е боец. А Костинброд беше факт, н с това крадливо партийно племе , което ни управлява, трудно се преборва човек.

   • Ако другарката Костинбродска Галева е боец. То тогава аз съм трамвай.

   • Боец ли? Ха, ха! Много приказки, без покритие! Нека да каже – колко работници се възползваха от фонда да си получат неизплатените заплати? Лично аз съм водила кореспонденция по този проблем, и след като нищо не се получи, на въпроса ми „защо“ – пълно мълчание! Това е Мая Манолова! И как като кмет на София, ще защитава целия народ?

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.