Мая Манолова: Ще се кандидатирам за кмет на София, ако подигравката с гражданите продължи

Кадър от бТВ

Ще се кандидатирам за кмет на София, ако подигравката с гражданите продължи. Това каза омбудсманът Мая Манолова в интервю за предаването „Тази неделя“ по бТВ.

Попитана дали е решила какво ще прави на предстоящите избори, Манолова отговори, че няма решения. По думите й „каузите, зад които стоя и които са важни, са хората, се осъществяват много трудно“. „Пренебрежението към това, което аз и гражданите говорим, наистина е не просто демотивиращо, то е вбесяващо. В един момент това ще са аргументите, които ще се борят“, поясни Мая Манолова.

„Първата жалба, с която се ангажирах през 2015 г. беше от кандидати за общински съветници от Реформаторския блок, които имаха откраднати гласове и преференции. Поисках да се произнесе Върховният административен съд, направих много предложения. 4 години по-късно тази жалба няма никакво движение“, отбеляза омбудсманът.
Тя добави, че ще се кандидатира за кмет „ако ядосат гражданите, ако продължат да се подиграват с избирателите“.

Според Манолова машинното гласуване доказало, че се крадат гласове. Тя показа документ, според който малка партия няма гласове кто сбор от машинно и хатиено гласуване, но според софтуера на машината четирима гласоподаватели са гласували за нея.

Манолова смята, че 40% грешкии от гласовете на машините идват от административната обработка на данните. А цената на глас е толкова скъпа, защото ЦИК са наели машините, вместо да ги купят на цена 70% от стойността им като нови.

11 Comments

 1. Аха, Манолова не искала да става кмет, но измислени от нея обстоятелства щели да я принудят да се кандидатира! Ха,ха, ха! Много плитко!

 2. За да разберем колко е смела , нека се кандидатира. Да видим колко умни хора има .

 3. Бандитите на България са на власт. Със законови средства няма да може да се справят нормалните хора, трябва направо въоръжена борба. Не може повече да се търпи и да се измъчва народът. По зле сме от петстотин годишното турско робство!

  • Хайде в Северна Корея, да живееш по добре!

  • Измъченият народ, най вече се мъчи в задръстванията прибирайки се от Гърция! Ех мъка, мъка!

 4. Г-н Петров, ако в България има гражданско общество и медии, които ги еня за обществения интерес, би трябвало незабавно да биете камбаната и да викате колкото ви глас държи, че протокола, която беше въведен с Изборния кодекс на Манолова е невиждана и нечувана изгъзица!
  Само човек, който е попълвал тази идиотщина знае, че показаните грешки са нищо, в сравнение с грешките, които лично съм виждала като член на ОИК!
  Простотията на тази жена не знае граници и някой трябва да я озапти. Тя е човекът, който съсипа живота на много граждани, приемайки чл.417 в ГПК, с лъжата, че било по европейска директива, а днес се бори за отмяната му!?
  Тя сътвори протокол, който предполага купища от грешки, които могат да приличат на манипулации, но са грешки!
  Тя направи Костинбродската афера!
  Мая Манолова е емблема на безскрупулния социалист-милионер и пример за дъно, до което само нищожество без морал, съвест и с безгранична алчност може да се свлече!

 5. Умницата ни тя!.. Направи още един Костинброд и шат призная!!!

  • Манолова е боец. А Костинброд беше факт, н с това крадливо партийно племе , което ни управлява, трудно се преборва човек.

   • Ако другарката Костинбродска Галева е боец. То тогава аз съм трамвай.

   • Боец ли? Ха, ха! Много приказки, без покритие! Нека да каже – колко работници се възползваха от фонда да си получат неизплатените заплати? Лично аз съм водила кореспонденция по този проблем, и след като нищо не се получи, на въпроса ми „защо“ – пълно мълчание! Това е Мая Манолова! И как като кмет на София, ще защитава целия народ?

Коментарите са ограничени.