Юлияна Методиева: Няма да ти простя Костинброд, Мая Манолова

Юлиана Методиева

Червен кмет на синя София би бил като погребална гладиола на купон

Още миналата година допуснах кандидатирането на госпожа Омбудсман за кмет на София. Белезите на начинаеща шоуменка, която ако трябва ще скочи и с парашут, проличаваха като старо акне върху обработена със скъпа козметика кожа.

Подозирах Мая Манолова, че макар видимо да се занимава със защитата правата на хората каквато роля има Омбудсмана, първо обича себе си. Учила съм Станиславски и знам предупрежденията му към начинаещите актьори. Да обичат първо изкуството, после себе си в него. А при Мая не е така, о, съвсем не!

Да вземем например спецификата на София, който е моят роден град. Нейният роден град е Кюстендил, готини череши и трудова дискриминация на хората от гетото. Типична провинция. А софиянците сме чудо хора. Можем да се препъваме в личните си купища от боклуци, но ако Фандъкова не ни е почистила чешмичките в градинката, вдигаме врява до бога. Устати сме колкото САЩ и Саудитска Арабия взети заедно. Сутрин още със събуждането се сещаме колко ни е яд на ремонта на “ Граф Игнатиев“. Мигом влизаме във фейсбук и написваме, ало, учителката, що не се научиш как се редят плочки и кви са тия перки от акула! Или пък детските градини. Ама толкова ни е яд, че трябва да се чака за прием на децата ни, че цяло НПО създаваме да се бори с нередностите. От сутрин до вечер изпращаме прессъобщения до „Московска“ 33 за живи вериги, флашмоби и каквито граждански номера имаме под ръка. Нареждаме като стари свекърви „Фандъкова това, Фандъкова – онова“! Понеже повечето от нас са стари СДС-та и владеем в синьо почти целия общински съвет, правим разни дребни игрички с хората на Калоян Паргов. . Игричките ни са хитри,та хитри. Хем да се качим на главата на кметицата, хем да плашим гаргите колко мразим опозиционната БСП.

Да кажа на Мая. Няма да ти простя Костинброд, госпожа. Давахте го толкова чистосърдечно в лъжите си за бюлетините, че се уплаших дали не страдате от някаква хромозомна аберация. В смисъл, онова, което порядъчният човек смята за неморално, кривият поглед го преобръща с хастара навън. Ти да викаш не може така, а Мая да тропа с крак и да вика, може, и още как!

Ако ще приеме да се явява на кметската надпревара, Мая Манолова да помисли добре. Всеки има минало. София е град с минало, с барикади, с долу Жан Виденов, с митинги, на които софиянци пееха „Развод ми дай, сбогом любима“. Любимата партия винаги ще наднича иззад Мая колкото и да се преструва тя на независима. Направо ще стърчи.

Неприлично е да се яха София с това минало, говоря го сериозно. Масово цветът ни е син. Червен кмет би бил като погребална гладиола на купон, като лош дъх, като изфирясала лютеница и червиви кюстендилски череши.

От Фейсбук-профила на авторката

23 Comments

 1. Интересно, но бездарно написано! Госпожо като искате син кмет, защо избрахте комуниста Бойко Борисов за кмет!? Или и Вие сте като тези бивши нереализирали се комунисти, които за един ден от твърдо челвени станаха тъмно сини!?

 2. Интересно, но бездарно написано! Госпожо като искате син кмет, защо избрахте комуниста Бойко Борисов за кмет!? Или и Вие сте като тези бивши нереализирали се комунисти, които за един ден от твърдо челвени станаха тъмно сини!?

  • По принуда всички бяхме Чавдар чета, пионер чета, комсомол чета. За да влезеш в някое престижно у-ще трябваше да имаш комунистическа мая! Ако нямаш си вън от хубавия живот. Бойко като много други е с дясно мислене!

   • Боко Борисов е с типично ляво комунистическо мислене, дори само хвалбите му към Тодор Живков го показва, а лявата популистка политика на ГЕРБ само го потвърждава.

  • БРАВО НА НАПИСАНИТЕ ИСТИНИ ЗА ЧЕРВИВАТА ЧЕРЕША,,ЧЕ УМРЕМ ОТ СМЕХ/ПО КЮСТЕНДИЛСКИ/

 3. Браво написано с точно и вярно!Не искам черен кмет на моята София!

 4. Ако изберем Мая, София ще спечели и накрая може да започне да прилича на европейска столица. Стига сме били дъно – първи по мръсотия, корупция, безхаберие.

  • Ти тъп ли си?!! Или така ти изнася… Бах тъпия коментар

  • Червени зомбита надигат вой от дупките…

  • Защо не кажеш какво е свършила Манолова през живота си освен да мели с голямата си уста?София иска работа,а Мая,подобно на Радан,не знае какво е това.

 5. Кой я направи омбудсман? ГЕРБ и другаря Борисов. Няма какво повече да се добави.

  • Да припомня, че Юлиана Методиева защитаваше и корупционните схеми на мафията ГЕРБ свързани с апартаментгейт и плюеше по „Свободна Европа“, като ги нападаше, понеже разкривали корупцията на властта. Сега мълчи, че ГЕРБ и Борисов направиха Манолова омбудсман, за да си чисти Манолова имиджа и да трупа влияние. Защо ли? Сега да плашите гарките с нея и да принуждавате хората да си затворят очите за корупцията и безобразията на другата комунистка Фандъкова. Няма да стане този път. Фалшивият избор, който създавате между Манолова или Фандъкова този път няма да ви се получи на комунистите от БКП-ГЕРБ и БСП!

   • десебарьо от 12.29! Не лъжи’ по навик! Ю. Методиева не беше против вашия апартаментгейт, а против това, че ШЕСТ месеца сте задържали информацията и сте чакали предизборното време, за да я пуснете, така че истината да не може да види бял свят! Подло! А написаното (от Ю. Методиева) остава!

    • Елементарно, ако не беше пусната предизборно щеше да стане същото като с Горанов и това, което излезе за неговите жилища – НИЩО. Каквото стана с Делян Добрев и кумгейт – НИЩО. Каквото стана с множеството поблукиации на Бивол и корупцията на Бориосв и ГЕРБ – НИЩО. И тя много добре го знае, но вместо това създава конспиративни теории, кого обслужвали „Свободна Европа“ вместо да се задълбочи още повече в скандала на властта и умишлено нагнетява омраза към определени политически формации, за да може Цветанов и компания да се оневинят по този начин индиректно. Сега наблюдаваме и съвсем явната подкрепа към другарката Фандъкова, нищо, че тя е същия червен кмет, каквато ще е и Манолова, но удобно не го забелязва. Не забелязва и корупцията при управлението на Фандъкова, която е ежедневие. Ето последния пример, за който Юлияна Методиева ще мълчи, за да громи „враговете“ на Партията или и тук ще търсим под вола теле, защо е пусната и от кой тази информация, за да не мислим за корупцията? – „Нищо лично: как Столичната община за ден продаде имот на собственика на „Софиямед“ https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/2019/07/14/3937589_nishto_lichno_kak_stolichnata_obshtina_za_den_prodade/?fbclid=IwAR1vvsmvVtcxhPa-1fJiDDk1Ijhx2zxDJAh2q0fmu3hDtTHV3l66MZAZ134

     • Разградската опозиция на щурм срещу всяко инакомислие!

     • Защо ,да не би някой да обръща внимание на фалшивия Бивол.С фалшиви новини няма кой да си губи времето.

     • Елица, всичко е фалшиво за вас, което казва истината за режима на Борисов. Продължавайте да си четете жълтите медии на Пеевски, понеже възхваляват режима Борисов, затова те за вас не са фалшиви, а извор на обективност. Елементарни сте.

   • А ти от кои си , много ми е интересно?!

Коментарите са ограничени.