Четем „Тъмна материя“ от Блейк Крауч

Романът „Тъмна материя“ от Блейк Крауч е новото издание на Ибис, което може да намерите в книжарница от 16 юли.

Блейк Крауч е американски сценарист, продуцент и писател на произведения в жанра трилър, хорър и научна фантастика. На българските читатели е познат с трилогията си „Уейуърд Пайнс“, която е екранизирана в успешен телевизионен сериал. 

„Щастлив ли си?“

Това са последните думи, които Джейсън Десън чува от устата на своя маскиран похитител секунди преди да бъде пратен в безсъзнание.

Джейсън идва на себе си на непознато място, завързан за носилка и заобиколен от хора в защитни костюми.

Mъж, когото никога не е виждал, му се усмихва и му казва: „Добре дошъл, Джейсън. Поздравления. Ти успя“.

Джейсън се е събудил в един непознат свят. Съпругата му не му е съпруга. Синът му никога не се е раждал. Самият той не е обикновен преподавател по физика, а известен физик гений, направил забележително откритие. Невъзможно откритие.

Кой свят е истинският – този или другият? Как може да се върне обратно? Отговорът се крие в едно пътуване, по-невероятно и ужасно от всичко, което може да си представи – пътешествие, което ще го принуди да се изправи пред най-тъмните си страни, докато се бори с един изумителен и непобедим враг.

„Тъмна материя“ е една великолепна история от автора на трилогията „Уейуърд Пайнс“, която е едновременно покъртителна, невъзможно странна и изключително човешка. Това е един вълнуващ научнофантастичен трилър за направените избори, за пътищата, по които не сме поели, и колко далеч сме готови да стигнем, за да получим мечтания живот.

История, която разтърсва и кара читателите да се замислят какъв би бил животът им, ако бяха взели различни решения.

„История, която разтърсва …. кара героите и читателите си да се чудят какъв би бил животът им, ако бяха взели различни решения.“ – Ю Ес Ей Тудей“

„Брилянтна и запомняща се книга. Мисля, че Блейк Крауч е създал нещо ново.“Лий Чайлд, автор на поредицата „Джак Ричър“

„Изключителен роман, който ни изпраща на едно вълнуващо и изкусно изплетено приключение за любов, съжаление и квантова суперпозиция. Отдавна книга не ме беше хващала така в плен и не ме беше карала да отгръщам страниците една след друга.“Анди Уеър, автор на „Марсианецът“ и „Артемида”.