Борисов за изтичането на данни от НАП: Деструктивната сила е много по-силна от градивната

Деструктивната сила е много по-силна от градивната. Да разрушиш нещо, да счупиш спортна площадка, да счупиш пейка, да откъснеш цвете. Много по-лесно е, отколкото да го насадиш. Колкото повече платформата ни става по-достъпна за хората да извършват услуги, толкова ако има недобронамерен човек може да ги руши.

Това коментира на борда на фрегатата „Дръзки“ премиерът Бойко Борисов по повод изтичането на лични данни от приложението на НАП, предаде Радио „Фокус“ – Варна.

Според Борисов няма 100% защита в света и припомни, че руските и американските служби са минали на механични машини преди две години. „Аз не случайно ласкаво се изказвам, защото това са с възможности хора и корифеи в тази област, но в края на краищата ние искаме да направим така, че гражданите да губят по-малко във висене по опашки“, добави премиерът.

Според него щетата и вредата е към всички. По думите му няма как да се инвестира повече в информационна сигурност.

1 Коментар

  1. „…експерти съзират политическа поръчка в целият този скандал. Става дума за връзки на младежа с една бутикова дясна партия, която побърза още в понеделник да иска оставки за теча на данни от НАП.“

Коментарите са ограничени.