Лондонската полиция стана жертва на хакерска атака

Лондонската полиция е станала жертва на хакери, които са разбили официалния профил на институцията в социалната мрежа „Туитър“, публикувайки редица ексцентрични съобщения, съобщава „Фокус“ като се позовава на британският вестник Telegraph. 

Съобщенията са с антиполицейска насоченост и призовават за освобождаването на обвинения в изнасилване рап изпълнител Дигга Д., като някои от тях са съдържали нецензурни думи по адрес на полицаите.

От Скотланд ярд заявиха, че официалната страница на полиция „Метрополитън“ е била обект на „неоторизиран достъп“. Според старши полицейският офицер Рой Смит, екипът на полицията „работи усърдно за да изтри съобщенията и подсигури сигурността на профила“. В изявлението си служителят призовава потребителите на „Туитър“ да „игнорират съобщенията от профила на полицията докато не се възстанови контрола върху него“.

Рано сутринта в събота обиждащите „туитиве“ бяха свалени. Официален говорителя на „Метрополитън“ отрече да е имало „хакване“ на профила, като в момента се установяват подробностите по случая.