Първият номиниран за главен прокурор е Иван Гешев (гледайте на живо)

Зам.-главният прокурор Иван Гешев. Снимка от Канал 3

Зам.-главният прокурор Иван Гешев е първият номиниран за нов главен прокурор. Номинацията му бе издигната на заседане на ВСС от всичките 11 съдебни кадровици, сред които и настоящият главен прокурор Сотир Цацаров.

Гешев е дал съгласието си да бъде кандидат, заяви Даниела Машева, която представи номинацията му.

Иван Гешев е на 49 г., завършва висше юридическо образование в Академията на МВР през 1994 г. След дипломирането си работи като оперативен работник в структурите на МВР, а в последствие 10 години работи като следовател. От 1996 г. е действащ юрист. През 2010 г. е повишен във Висша касационна прокуратура.

Гешев работи в прокуратурата от 2006 г. От 2009 г. е командирован в Софийска градска прокуратура, а от 2012 г. е официално назначен там.

През юли 2016 г. прокурорската колегия на ВСС го избира за председател на специализираната прокуратура с 9 гласа за и 1 против след като единственият друг претендент се оттегля от конкурса. Преди година става заместник на главния прокурор.

Гледайте на живо ТУК.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.