Лидерите на „Демократична България“ представиха споразумението за местните избори

Снимка: Пресцентър на ДБ

Атанас Атанасов, Христо Иванов и Владислав Панев представиха споразумението подписано от партиите в „Демократична България“ за местните избори през октомври 2019 на пресконференция, съобщиха от пресцентъра на политическото обединение.

На базата на учредителните документи за създаване на Демократична България, Председателският съвет, след обсъждане от ръководните органи на партиите, одобри споразумение за явяване на Демократична България на местните избори през есента на тази година.

Като последователна опозиция и основна алтернатива на олигархичния модел на управление в страната, Демократична България ще направи национална регистрация в ЦИК , за да се продължи успешното налагане на обединението, политическата мисия и основните цели на Демократична България. И още:

  • Определя се ролята на общинските организации на партиите – членки, които в дух на партньорство да издигнат кандидати за кметове и общински съветници по места.
  • В споразумението се очертават качествата и условията, на които трябва да отговарят кандидатите за кметове и общински съветници, както и организацията на местните предизборни щабове. Препоръчва се на местните щабове, кандидати и организации да се въздържат от конфронтация и атаки спрямо други кандидати  от демократичната общност.
  • Председателският съвет на ДБ насърчава местните организации да търсят подходящи форми на взаимодействие с други политически формации и кандидати, доказали с политическото си поведение принадлежност към демократичната общност.
  • Участието на Демократична България в местни коалиции трябва да е ограничено и се случва след одобрение на ПС на Обединението, като такива коалиции не могат да се случват с партиите от управляващата коалиция, БСП и ДПС.
  • В споразумението се регламентират и условията при които Демократична България може да даде подкрепа на независими кандидати и инициативни комитети.

 

1 Коментар

  1. Поредно обединение между партии с различни концепции и разбирания в името на голяма цел: да бъде вкарана партия на Иво Прокопиев в българското Народно събрание!

Коментарите са ограничени.