Антимафиоти влязоха във фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Кристиян Бойков
Кристиян Бойков

Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, в която работи обвиняемият за кибератаката срещу НАП компютърен специалист Кристиян Бойков, съобщи Би Ти Ви.

Към момента не са ясни целите на акцията. От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да „отключват“ своите компютри за разследващите.

В същото време, по-рано днес от държавното обвинение обявиха, че в един от иззетите от Бойков компютри е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Според прокуратурата няма съмнение, че Бойков е извършил кибератаката, но освен това е възможно и други лица да бъдат обвинени.

1 Коментар

  1. ПРЕДИ БЕШЕ КОСТИНБРОДСКАТА АФЕРА С ПРИВКУС МАЯ МАНОЛОВА, КОЯТО УМЕЛО СЕ ПРИКРИВА ЗАД ФУНКЦИИТЕ НА ОМБУДСМАНКА, СЕГА ПЪК ВЕТОТО НА Ф-16 И КИБЕРАТАКАТА НА НАП КЪМ ТЯХ И МАРГИНАЛНИ ГРУПИЧКИ КАТО ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ИЛИ СПАСИ СОФИЯ И Т.Н. Т.Н.
    НАКРАТКО: С КРЪВ СЕ ДАВА И С МЕТЕЖИ СЕ ОПИТВАТ ДА Я ВЗЕМАТ ОБРАТНО.БЪЛГАРИ, НЕ СПЕТЕ, ИНАЧЕ ЩЕ СЕ СЪБУДИТЕ В НЯКОЯ …44-ГОДИНА

Коментарите са ограничени.