Змия изгони нигерийски депутати от парламента

Змия се промънка в пленарната зала на регионален парламент в югозападната част на Нигерия и изгони заседаващите там депутати, предава AFP, цитирана от Фокус.

Влечугото е предизвикало паника, а в сградата е обявено безсрочно прекъсване на заседанията, според нигерийски държавни служители, цитирани от френската
информационна агенция.

„Тъкмо когато се канехме да влезем в пленарната зала, една голяма змия просто изпълзя от нея, което прекъсна нашето заседание и ние трябваше бързо да напуснем стаята“, заяви Олугбенга Омоле, говорител на народните представители на щата Ондо.

Изглежда, че змията е паднала през покрива на сградата и за щастие не е успяла да ухапе никого преди да бъде хваната и убита от служителите на парламента, продължава Омоле. Той обвинява разнебитеното състояние на сградата за инцидента. Уточнява се, че няма средства за поддръжката и ремонта й.

„Залата вече не е безопасна за провеждането на заседания и заради това решихме да ги прекъснем заседанията“, добави Омоле.

Той продължи, че депутатите няма да се върнат в пленарната зала, докато тя не бъде изчистена от вредители и не бъде дезинфекцирана.

Това е първият път, в който змия се появява в сградата на регионалния парламент, макар че и преди е имало оплаквания за гризачи и влечуги из храстите около комплекса.

Омоле не уточни каква точно змия е причинила безпокойството на местните депутати.