Змия изгони нигерийски депутати от парламента

Змия се промънка в пленарната зала на регионален парламент в югозападната част на Нигерия и изгони заседаващите там депутати, предава AFP, цитирана от Фокус.

Влечугото е предизвикало паника, а в сградата е обявено безсрочно прекъсване на заседанията, според нигерийски държавни служители, цитирани от френската
информационна агенция.

„Тъкмо когато се канехме да влезем в пленарната зала, една голяма змия просто изпълзя от нея, което прекъсна нашето заседание и ние трябваше бързо да напуснем стаята“, заяви Олугбенга Омоле, говорител на народните представители на щата Ондо.

Изглежда, че змията е паднала през покрива на сградата и за щастие не е успяла да ухапе никого преди да бъде хваната и убита от служителите на парламента, продължава Омоле. Той обвинява разнебитеното състояние на сградата за инцидента. Уточнява се, че няма средства за поддръжката и ремонта й.

„Залата вече не е безопасна за провеждането на заседания и заради това решихме да ги прекъснем заседанията“, добави Омоле.

Той продължи, че депутатите няма да се върнат в пленарната зала, докато тя не бъде изчистена от вредители и не бъде дезинфекцирана.

Това е първият път, в който змия се появява в сградата на регионалния парламент, макар че и преди е имало оплаквания за гризачи и влечуги из храстите около комплекса.

Омоле не уточни каква точно змия е причинила безпокойството на местните депутати.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.