Боливуд снима филми в Хасково

Снимка: Пресцентър на Кметство Хасково

„Има много възможности за сътрудничество между Хасково и Индия. Не се страхувайте от размера на Индия, има много неща, които можем да правим заедно“.

Това заяви Пуджа Капур, посланик на Индия в България, при срещата си с кмета на Хасково Добри Беливанов, съобщиха от кметската управа.

Посещението бе по инициатива на Хасковската търговско-промишлена палата и със съдействието на BIBA – Балкано-индийска бизнес асоциация.

По думите на Капур Хасково би могъл да си сътрудничи със средни и малки индийски предприятия. „Има вариант в Хасково да се снимат индийски филми. Боливуд вече има подобни проекти, реализирани в Испания и Австрия. Надявам се следващият индийски филм да е сниман в Хасково“, каза още Пуджа Капур.

Посланикът подчерта, че има вариант за обучение на български кадри в туризма в Индия, която се слави като една от страните в Азия с най-добри туристически услуги.

Кметът Добри Беливанов благодари за проявения интерес към Хасково и презентира възможностите на региона за сътрудничество с Индия. Той потвърди, че в Хасково вече са били представители на Боливуд, за да се запознаят на място с условията за евентуални снимки на филм.

Председателят на BIBA Красимир Ангелов сподели, че има идея за изграждането на логистичен център в района на Хасково, от където индийски стоки и услуги могат да навлязат в Европа. За изграждането на този център щe се разчита на помощ от Индия, посочи Ангелов.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.