Заловиха убиеца на бай Коста от поклонническия поход

Арест Снимка: pixabay.com, архив

Екип от прокурори и разследващи полицаи в Перник успяха да разкрият жестокото убийство на 77-годишния Коста Янков, съобщава „24 часа”. Мъжът бе участник в поклонническия поход към Рилския манастир по повод 550 години от пренасяне мощите на Св. Иван Рилски.

Бай Коста бе намерен мъртъв, пребит и съблечен гол на 29 юли край пернишното село Дрен. Разследващите са установили, че убиецът му е 46-годишен мъж от Софийско. В село Дрен е живяла майка му.

Според източници на изданието на 28 юли вечерта бай Коста, който не вижда добре, е влязъл в къщата на убиеца си, защото тя била осветена. Мислел си, че това е селската черква. 46-годишният мъж, който бил пиян пък помислил, че в двора му е влязъл крадец и жестоко го пребил. След това помолил свой съсед с колата му да откарат тялото извън селото и да го изхвърлят.

Още на другия ден убиецът е напуснал страната през аерогара София. Най-вероятно е искал да замине за Италия, където преди време е работил. Пернишката прокуратурата е издала заповед за арест и мъжът е заловен на граничен пункт в Хърватия.