Откриха две осиновени българчета в САЩ, попаднали в къща на ужасите

Откриха две осиновени български деца в тежко състояние в американския щат Мисури, съобщи изданието „БГ Войс“.

Те били осиновени преди 7 години, а отскоро живеели в градчето Съмървил. Техните родители – 56-годишен мъж и 40-годишна жена, били арестувани на 8 юли за тормоз над децата им.

10 деца са открити в изолирана ферма в градчето Съмървил в щата Мисури. Всички те били недохранени, мръсни и във видимо недобро здравословно състояние. Две от децата са осиновени близначки от България. Едното от момичетата имало глисти, а другото – раздут корем заради недохранване.

„Децата са на сигурно място, на около 1 час път от града, в помещение под полицейска закрила. Прегледани са от лекар – не е установено сексуално насилие или сериозни здравословни проблеми. За децата се полагат специални грижи”, каза генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев, цитиран от Нова тв.

Съседи от градчето подали сигнал за състоянието на децата, след като едно от българчетата било открито да върви само по отдалечен път, твърди българското издание в САЩ – „БГ Войс“. Според местната медия момичето разказало, че е подлагано на системни наказания – било оставяно на студа или в горещи помещения и без храна, било карано да бяга босо по чакъл.

„Тези хора са искали от децата си да се обучават вкъщи – това е разрешено в Щатите. Чели са религиозни книги. Те са били новодошли в този район. Това е много селска, аграрна част на Америка. Тази „къща на ужасите” представлява една ферма. Няма я урбанистичната среда, която да позволява социални контакти”, каза още Анчев.

Българските дипломатически власти в Съединените щати са разбрали за случая от медиите. „Децата вече са американски граждани – властите не са длъжни да ни уведомяват. Другият вариант е този малък полицейски участък да не е запознат с Виенската конвенция за консулските отношения. В САЩ има 18 000 служби”, посочи Анчев.

Родителите, които по неофициална информация се казват Мелиса и Марк Макгрегър, вече са освободени под гаранция от 100 000 долара.

„Няма възможност децата да бъдат върнати на родителите. Ние ще бъдем държани в течение”, категоричен бе Иван Анчев.

1 Коментар

  1. Откриха две осиновени български деца в тежко състояние в американския щат Мисури, съобщи изданието БГ Войс . Те били осиновени преди 7 години, а отскоро живеели в градчето Съмървил. Техните родители – 56-годишен мъж и 40-годишна жена, били арестувани на 8 юли за тормоз над децата им. 10 деца са открити в изолирана ферма в градчето Съмървил в щата Мисури. Всички те били недохранени, мръсни и във видимо недобро здравословно състояние. Две от децата са осиновени близначки от България. Едното от момичетата имало глисти, а другото – раздут корем заради недохранване.
    Ликвидация юридического лица в порядке банкротства – Зайцев и партнеры

Коментарите са ограничени.