Иван Гешев: 8 души са задържани при удара срещу наркогрупата на Радо Ланеца

Арест Снимка: pixabay.com, архив

При мащабната акция на спецпрокуратурата и ГДБОП срещу наркоразпространението в страната са задържани 8 дилъри нависоко в йерархията на групата на Радмил Ранов, по-известен като Радо Ланеца. Самият той не е арестуван, а е обявен за общодържавно издирване.

Издирват се още 20 лица, които предстои също да бъдат привлечени към наказателна отговорност по досъдебното производство. Това съобщи в интервю за NOVA  зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата – в София и в Русе.

Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от дрогата. Има данни, че бандата се е ползвала с протекция отвисоко.

Какво се знае за Радо Ланеца?

Наркомрежата му е сочена за най-голямата у нас, със стотици участници по веригата навсякъде на наша територия.

Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: „Мъжете, които тровят децата ни“. Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца.

По-рано днес регионални медии съобщиха за полицейски акции по морето, които вероятно имат връзка с мащабния удар по наркоразпространението.

Арести имаше в София, Пловдив и Поморие, както и на други места в страната.

1 Коментар

  1. При мащабната акция на спецпрокуратурата и ГДБОП срещу наркоразпространението в страната са задържани 8 дилъри нависоко в йерархията на групата на Радмил Ранов, по-известен като Радо Ланеца, информира Издирват се още 20 лица, които предстои също да бъдат привлечени към наказателна отговорност по досъдебното производство, съобщи  зам.-главният прокурор Иван Гешев. Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата – в София и в Русе. Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от разпространението на дрогата.
    Представление интересов в суде по гражданским делам – Зайцев и партнеры

Коментарите са ограничени.