Александър Йорданов: Европейците искат промяна, но не могат да формулират каква точно да е тя

Александър Йорданов Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Страната ни трябва да е единна по разширението на ЕС със страните от Западните Балкани. Това каза евродепутатът от СДС /ЕНП Александър Йорданов в предаването #Европа по БНТ.

„Силната страна на България може да бъде само една. Да изразява единна национална позиция. Ако е възможно българските народни представители, да оставят партийните си противоречия тук в България. Един голям интерес има нашата страна, по който би трябвало да сме единни. Това е разширението на ЕС със страните от Западните Балкани. Тук България трябва да има лидерска роля, трябва да е водач, локомотивът в този процес в ЕС в този
регион на Европа. Мисля, че тук ще бъдем обединени ние българите“, каза още Йорданов.

Той посочи, че поне в Комисията по външни работи, където е постоянен член ще се опита да направи всичко възможно за тази водеща роля на България. „Вярно е и има такава поговорка „И сам войнът е войн“, но първо Европейският парламент не е бойно поле. Това, което може да се опита да направи, поне аз така виждам своята роля, да сплотявам нашите депутати. Да не закъсняваме за самолета, както се случваше в миналото, да бъдем винаги там, когато се гласува по важните въпроси“, посочи още Йорданов.

Според него реформата на ЕС е големият проблем, който стои както пред политиците в Европа, така и дори в много по-голяма степен пред гражданите на Европа. „Ако се вслушаме в гласа на гражданите, ще разберем, че те наистина искат промяна. Много е трудно да формулират точно каква. Резултатът от тази неяснота в съзнанието на европейците към момента е видим в
състава на новия европейския парламент, където има много голям разнобой“, допълни още евродепутатът.

2 Comments

  1. Да прав си ! По Виденово време 1лев беше 25 долара. Хляба беше 45 стотинки. Пастите за децата безплатни. Колите залежаваха в магазините защото всеки вече си имаше. Тока не се плащаше изобщо защото атома ни служеше и не струваше нищо. Запада измисляше глупости като чернобилската да ни травмира. Яд ги беше че живеем по добре от тях. Дадоха 1долар да ни хакнат банките.

  2. ОТ СДС ЗАПОЧНА СЬСИПВАНЕТО НА БЬЛГАРИЯ ИВАН КОСТОВ ПРИВАТИЗИРА БЬЛГАРИЯ ЗА 1 ДОЛАР

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.