Прекратиха делото за клевета за 1 млн. лева срещу Елена Йончева

Елена Йончева Снимка: Пресцентър на БСП

„Софийският градски съд (СГС) прекрати гражданското дело за клевета, заведено от Иван Саздов срещу Елена Йончева поради неизпълнени от ищеца указания на съда да заплати в срок държавната такса от 40 000 лeва, явяваща са 4% от стойността на иска“, това съобщиха от съда.

„След изтичане на законовия срок за обжалване, определението за прекратяване на делото е влязло в сила“, се казва в съобщението до медиите.

Това означава, че ищецът Саздов не е атакувал акта на прекратяване пред втората инстанция.

На 23 май – последния работен ден преди евроизборите, той внесе в СГС иск срещу евродепутатката от БСП на стойност 1 млн. лева. В жалбата си собственикът на тенис-клуб „Банкя“ твърдеше, че е пострадал имиджът му на дългогодишен бизнесмен, защото е бил оклеветен и набеден. Това станало с изречени от Йончева – първо на предизборен митинг в Хасково, а после и в ефира на bTV, твърдения, че е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и че има офшорка – „Палмс Ентерпрайсиз“, в която е превел 1,7 милиона евро.

„Това е лъжа. Ще искам максималното обезщетение – търпя не само морални и здравословни щети, но и се петни доброто ми име“, заяви тогава Саздов и се възмути, че това е недопустимо поведение от водач на партийна листа за Европарламента, припомня Дир.бг.

Срещу Елена Йончева обаче се води и друго дело – наказателно, за пране на пари от КТБ, което прокуратурата заведе срещу нея. Заради него тя най-вероятно ще остане без имунитет в Европарламента.

 

 

2 Comments

  1. КРАДЕЦА СИ Е КРАДЕЦ ЙОНЧЕВА Е МОШЕНИЧКА

Коментарите са ограничени.