Проф. Близнашки: Концепцията на Гешев е приятна изненада – съчетава реализъм и прагматизъм

Проф. Георги Близнашки. Кадър от НОВА.

„Концепцията на Гешев беше много приятна изненада и не навлиза в минното поле на политиката. Ако трябва да я характеризирам с две думи, те са реализъм и прагматизъм. Така си представям начина, по който трябва да се държи главният прокурор. Тази концепция стъпва на закона, а главният прокурор е човек на закона”.

Това заяви бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в сутрешния блок на НОВА по повод концепцията за работата на прокуратурата в следващите години, внесена във Висшия съдебен съвет от номинирания за главен прокурор Иван Гешев. Документът бе публикуван на сайта на ВСС във вторник.

Според проф. Близнашки не трябва да се допуска повече докладите на мониторинга, който ни беше наложен преди 12 години от Евросъюза, да водят до вътрешни нарушения.

Бившият служебен премиер коментира и идеите на Гешев за борба с корупцията и промяна на наказанията за искащите и даващите подкупи.

„Едни от най-добрите моменти в концепцията са свързани с това как да се стигне до изобличаване на хората, които се занимават с организирана престъпност, корупционни практики и др.“, коментира още проф. Близнашки.

1 Коментар

  1. Ние
    живяхме в християнската цивилизация на „догмата“ за Светата Троица. Ако имахме женска Света Троица, двете Свети Троици щяха да се преплетат като два триъгълника и да се получи еврейската звезда. Като свържеш върховете на еврейската звезда се получава шестоъгълник, който е кристалната решетка на графита – най мекия минерал от елемента на живота – въглерода. А сега се въвежда още едно лице на Бог – Бог Слово, или Библията и има четириединен Бог и мъжка Света четворица и женска Света четворица. Те са диалектична философска система. Така, че тази Света четворица е разположена като тетраедър – кристалната решетка на диаманта от елемента на живота- въглерода, и диаманта е най твърдия минерал. Така от цивилизацията на „догмата“ минаваме през графитна цивилизация, която прескачаме и директно отидохме в диамантена цивилизация, която вече се изгражда. Не трябва да има реакции, реставрации, а човечеството смело да влезе в тази диамантена цивилизация и да върви напред. Политически и религиозни системи като ислям, социализъм, фашизъм са отживелици от цивилизацията на „догмата“. Новата цивилизация – диамантената – няма да се развива на руините на цивилизацията на „догмата“, а на базата на всичко построено досега, което ще се разширява, надгражда и ще се развива все повече и повече. Всички страни по света се развиват, но новите отношения трябва да се изграждат все по бързо, и трябва да осъзнаваме какво се случва в света с всички държави и цивилизации, които се оказват безнадежно остарели. Просто новите отношения трябва да се изграждат все по бързо и всеки, който има идеи да ги вкарва в обществото и те да се реализират. Римската република се срива, защото също като сега, е действал Исус Христос в първия век, а сега действа Святия дух, който е във всички хора, както и четириединния Бог, като човека е обиталище на четириединния Бог и сам е Бог и всеки излъчва сила. Както и човек мисли със 100% от възможностите на петте си мозъка и цялата си нервна система и е един вид свръх човек или Бог. В политически план цялото човечество трябва да мине две крачки вдясно и да има ляво – социалдемокрация – социална държава, център – либерализъм и дясно – консерватизъм. Социалисти, комунисти, демократични социалисти, трябва да се саморазпуснат, понеже нямат идеи и да минат, ако искат към социалдемокрацията.

Коментарите са ограничени.