Ферибот пътува към о. Самотраки, ще извозва блокираните туристи

Снимката е илюстративна

По последна информация фериботът „Андрос Джет“ тръгва от гръцкия остров Наксос към остров Самотраки днес, около 12.00 часа на обяд, съобщиха от МВнР.

Очаква се фериботът да пристигне на пристанище Самотраки в 22.00 часа тази вечер. Ще натовари пътници и леки автомобили веднага и ще отплава към Александруполис. Ако условията позволяват, фериботът „Андрос Джет“ ще направи следващо пътуване до Самотраки веднага.

В четвъртък, 15 август, корабът ще изпълнява толкова маршрути, колкото е необходимо, за да облекчи ситуацията на остров Самотраки. Този кораб не може да превозва камиони, се уточнява в съобщението.

Поради нарушените връзки, островът изпитва остра нужда от почти всякакви продоволствия. По тази причина фериботът „Анакс“ започва от 14 август да превозва камиони с продоволствия от пристанището в Александруполис, предназначени за Самотраки.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.