БСП сезира прокуратурата за фирми, близки до Христо Ковачки

Крум Зарков Кадър: btvnovinite.bg

БСП внася сигнал в прокуратурата, с който настоява за проверка на 11 търговски дружества, които са свързани с бизнесмена Христо Ковачки, предадоха БНР и БГНЕС.

Депутатът от левицата Крум Зарков коментира, че в България наблюдаваме частен монопол, чрез който цената на тока за промишлените потребители достига 200 лв. за мегаватчас:

„Комисията за защита на конкуренцията отказа да свърши работата си, твърдейки, че няма свързани лица. В нашия сигнал ние ще покажем, че тези лица са свързани и ще търсим санкция на този въпрос. За да може да се види истината и да се направи истинско изследване – така както държат работодателите, организациите, които са го сезирали, за да се стигне до това, което всички виждаме: Пазарът е изкривен – произвеждаме енергия тук, която продаваме в Гърция по-евтино отколкото на нашите производители!“.

До дни от БСП щели да изнесат информация и за опасно изгаряне на вещества в Топлофикациите София, Стара Загора и Бобов дол.

 

2 Comments

  1. Още не я е „сезирала“. Но се кани да го направи. Само не уточниха дали след като я „сезират“ за сигналите на милиончева?

Коментарите са ограничени.