Бойко Борисов: Държавата може да подпомогне туризма чрез субсидиране на чартърните полети

Според премиера Бойко Борисов държавата може да подпомогне туризма чрез субсидиране на чартърните полети, каквато практика има в Гърция, Хърватия, Турция.

Очаквам браншът да посочи точно начина, по който можем да направим това, заяви министър-председателят в черноморския комплекс „Албена“ при откриването на нова мултифункционална зала.

По думите му държавата може да задели десетина-петнадесет милиона лева и да подели разходите за чартърите с местните власти.
Борисов добави, че друг голям стимул за туризма ще бъде доизграждането на магистрала „Хемус“, която ще доведе повече летовници на Северното Черноморие. С цената на всичко до 2021 година навсякъде по трасето ще строим, ще асфалтираме и ще има готови отсечки, каза Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Премиерът заедно с финансовия министър Владислав Горанов и ръководители на курорта прерязаха лентата на новата зала „Перуника хол“ на 50-ата годишнина от откриването на „Албена“. Новата зала, която има капацитет от 1000 места, ще бъде център на конгресни, културни и спортни събития.

Анкетата на vEvesti.bg

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.