Бойко Борисов: Държавата може да подпомогне туризма чрез субсидиране на чартърните полети

Според премиера Бойко Борисов държавата може да подпомогне туризма чрез субсидиране на чартърните полети, каквато практика има в Гърция, Хърватия, Турция.

Очаквам браншът да посочи точно начина, по който можем да направим това, заяви министър-председателят в черноморския комплекс „Албена“ при откриването на нова мултифункционална зала.

По думите му държавата може да задели десетина-петнадесет милиона лева и да подели разходите за чартърите с местните власти.
Борисов добави, че друг голям стимул за туризма ще бъде доизграждането на магистрала „Хемус“, която ще доведе повече летовници на Северното Черноморие. С цената на всичко до 2021 година навсякъде по трасето ще строим, ще асфалтираме и ще има готови отсечки, каза Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Премиерът заедно с финансовия министър Владислав Горанов и ръководители на курорта прерязаха лентата на новата зала „Перуника хол“ на 50-ата годишнина от откриването на „Албена“. Новата зала, която има капацитет от 1000 места, ще бъде център на конгресни, културни и спортни събития.