Ново на книжния пазар: „Малки сладки лъжи” от Каз Фриър

На пазара вече е новото заглавие на издателство „Милениум“, а именно завладяващият детективски роман „Малки сладки лъжи” от Каз Фриър.

Всички имаме своите тайни, които опитваме да погребем, но за някои издълбаваме толкова дълбоки дупки, че сами пропадаме в тях.

31 май 1998 година, от ирландско градче изчезва красивата тийнейджърка Мериан Дойл. Всички, които познават нея и семейството й, предполагат, че по принцип импулсивното момиче е избягало от проблемите вкъщи, търсейки приключения. Полицията започва разследване, което не дава резултат и случаят е заровен, но не и в главата на Кат Кинсела, която знае, че татко й е излъгал служителите на реда.

Осемнайсет години по-късно Кат вече е детектив и прекалено отчуждена от баща си, именно заради тази лъжа, която не спира да я изяжда отвътре и съмнението, че родителят й е отговорен за изчезването на ирландското момиче.

Една вечер екипът й получава сигнал за открит труп на млада жена. Жертвата е открита на метри от бара на баща й, а името й е Алис Лапейн. Разследващите подозират съпруга й, докато от миналото на мъртвата жена не изниква мрачна тайна – Алис всъщност е Мериан Дойл, изчезнала от родния си град в Ирландия преди осемнайсет години.

Ще успее ли Кат да извади истината наяве, докато се рови из малките сладки тайни на баща си и Мериан, които са толкова изгнили, че горчат, или, опитвайки се, ще затъне още повече в невидимата мрежа от лъжи, която всички около нея са оплели изкусно?

Изпълнена със спиращи дъха моменти и неочаквани обрати, с мистерии и лъжи, книгата е посрещната от световната критика с възхищение и e определяна за съвременна класика.

Българското издание на „Малки сладки лъжи” идва с логото на издателство „Милениум”, превод от Маргарита Терзиева и корица от Живко Петров. 

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.

Анкетата на vEvesti.bg

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.