Фандъкова: За много от кандидатите кметските избори не са състезание за София, а битка за власт

Снимка от фейсбук страницата на Йорданка Фандъкова.

За много от кандидатите кметските избори не са състезание за София, а битка за власт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Много хора говорят за това, че тази кампания ще бъде наистина като на „живот и смърт“. За мен това никога не е било така. За мен кампанията е една възможност да представиш своите нови идеи и проекти. Разбира се да дадеш отговори и да отчетеш това, което си направил. За някои кандидати изглежда, че това не е състезание за София, а битка за София, даже битка за власт, бих казала. Но според мен хората не очакват това от нас“, каза още Фандъкова.

Относно неприличните снимките, публикувани от някои медии, Йорданка Фандъкова каза, че нейната реакция е била дълбоко лична.

„Ако в момента трябва да реагирам, отново бих реагирала така. Защото за мен има наистина граница, когато е възможно да унижиш лично човешко достойнство, особено на близки хора. Аз самата съм била потърпевша от подобни публикации и ще кажа директно. Когато е ставало въпрос, обикновено преди кампания, става въпрос че съм много болна от рак или че имам някакви здравословни проблеми. Това накърнява и притеснява изключително много близките ми хора. И за мен това наистина е една човешка реакция на човек, на жена, на майка. По отношение на медиите аз никога не съм се бъркала в работата на нито една медия. Отново ще подчертая, че това е лична реакция на всеки един, който е реагирал. Това не е партийна реакция и така трябва да бъде“, каза Йорданка Фандъкова.

3 Comments

  1. Защо да се скрие? За да може някой световно неизвестен кандидат да получи малко повече гласове? Или за да даде път на някой от Кюстендил(с цялото ми уважение към гражданите на Кюстендил, които в случая не са виновни)?

  2. Една жена здраво стъпила на земята, сега и с достойна позиция за предстоящите избори. Прав беше един от нейните опоненти който написа че „За всичко което става в София е виновна Фандъкова“ . Помня София по време на управлението на БСП.. виждам я и сега.. Всичко става пред очите ми – Много е виновна наистина . виновна е за новият прекрасен облик на Столицата, виновна е за новите идеи с които София ще стане още по-красива и привлекателна, виновна е за 100 нови детски градини и площадки.. , абе много е виновна за още много неща:) Успех на изборите на тази прекрасна жена !

  3. Състезанието се казва „Ремонт на ремонта“ или „Граф Игнатиев“. Иначе всеки може да сипе небивалици. По-добре Фандъкова да се засрами и да се скрие от очите ни.

Коментарите са ограничени.