Андрей Ковачев: Получихме много добър ресор в ЕК

Андрей Ковачев

България има сериозна заявка за бъдещето с ресора, който получи в новата ЕК. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

В ресор „Иновация и младеж“ е концентриран сериозен финансов ресурс, уточни евродепутатът. „Това беше и заявката, която искахме – ресор за бъдещето, който е свързан с новите технологии и образованието на младите хора в Европа. Смятам, че това е много добър ресор за България. Страната ни поема огромна отговорност. Тя се състои в това да инвестираме ефективно средствата на европейските данъкоплатци в нови научни и производствени решения за конкурентни стоки и услуги“, коментира той.

Евродепутатът Андрей Ковачев каза още, че страната ни няма друга възможност освен да има амбиции да е конкурентна на останалите държави, за да не изостава спрямо другите части на света.

Новата ЕК е ориентирана към екология и нови технологии, коментира Ковачев, но уточни, че предстои изслушване на кандидатите за комисари в ЕП и идеите им за съответните им ресори, тъй като в миналото е имало такива, които не са оправдали очакванията, уточни евродепутатът.

Анкетата на vEvesti.bg

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.