Британското посолство: Следим с интерес случая с шпионажа и подкрепяме България

Следим с интерес изявленията на българските власти тази седмица, свързани с предполагаемия случай на шпионаж.

Това се казва на фейсбук страницата на Британското посолство в България.

Обединеното кралство подкрепя усилията на България като близък европейски партньор и съюзник в НАТО да защитава националните си интереси срещу подобни заплахи, заявяват още от посолството.

Снощи и от американското посолство заявиха, че са запознати със разследването на българските правоприлагащи органи, като САЩ изцяло подкрепят усилията на България да защити суверенитета си от злонамерено влияние.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Младен Маринов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев бяха извикани в Народното събрание, за да бъдат изслушани от депутатите във връзка с разследването срещу председателя на „Русофили“ Николай Малинов, който бе обвинен за престъпление срещу Републиката.

Вчера стана ясно, че на руския гражданин Леонид Решетников е наложена забрана да влиза в България за срок от 10 години, а днес от парламентарната трибуна Цацаров съобщи, че същата мярка е приложена и спрямо още един руснак – Константин Малофеев. Той е лидер на „Двуглав орел“, една от организациите, за които е работел Малинов. Смята се, че Малофеев е един от спонсорите на руските сепаратисти в Украйна.

Анкетата на vEvesti.bg

1 Коментар

  1. Мислех, че службите и прокуратурата имат повече ум в главите си. Не очаквах такава простотия. Ако Захариева отиде в Русия, очаквам да й вържат една тенекия и да я изпроводят по живо по здраво.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.