БСП-София подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Мая Манолова Снимка: Пресцентър на омбудсмана

БСП – София подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на столицата и издигна Калоян Паргов за водач на листата общински съветници, предадоха информационни медии.

Това реши Софийската градска конференция, която заседава днес след обяд. Всички останали кандидати са си направили отвод.

За кандидатурата на Манолова са гласували 142 делегати, от общо 144, 2-ма са се въздържали. Кандидатурата на Паргов е подкрепена единодушно.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова собщи, се са упълномощили БСП – София за среща с Мая Манолова, за да се намерят общите точки и политики от платформата ни за местните избори.

Причината е, че конференцията е приела и платформата за управление на София, която трябва да се обсъди с Манолова.

„Взехме решение и конференцията упълномощи ИБ на Градската организация и бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят нашата платформа, да я обсъдят с нея, да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно. Тази среща предстои вероятно другата седмица, за да се стиковат нашите идеи“, заяви още Нинова.

На въпрос, ако не се намерят общи точки, дали решението за подкрепа на Манолова ще се промени, Нинова отговори: „Днес сме решили, няма начин това решение да бъде променяно, просто трябва да се разговаря за политиките, да се намерят общите. Вярвам, че това ще стане и слушайки Мая Манолова какво говори за управлението на София, виждайки нашата платформа – движим се в една посока“, допълни още Нинова.

Калоян Паргов изрази надежда, че и на Местни избори 2019 може да се повтори случилото се през есента на 2016 гг. на изборите за президент. „И през 2016 г. БСП беше изправена пред подобна дилема – партиен или непартиен кандидат за президентските избори. Преглътнахме партийното си его и постигнахме победа. Така беше тогава, така може да бъде и сега“, категоричен бе лидерът на столичните социалисти.