Свалиха от ефир Силвия Великова, пенсионираха шефа на „Хоризонт“

Силвия Великова – един от най-разпознаваемите журналисти в Българското национално радио (БНР), е свалена от ефир, стана ясно днес.

Новината съобщи сама тя пред колеги от ресора – съдебни репортери, след което бързо се разпространи в социалните мрежи.

Пред „Капитал“ Силвия Великова обясни, че преди седмица се е върнала от отпуск и веднага е започнал натиск да смени ресора си. Натиск е бил упражняван и върху досегашния директор на програма „Хоризонт“ – Ивайло Савов, но той отказал да я свали от ефир. Днес сутринта на заседание на Управителния съвет на БНР е било решено Ивайло Савов да бъде пенсиониран. За негов заместник е бил временно назначен Николай Кръстев, който е извикал Силвия Великова и ѝ съобщил, че вече няма да води предаването „Преди всички“ и няма да отговаря за съдебния ресор. На Великова е предложено да води обучения на журналисти в провинцията.

През „24 часа“ Великова заявила, че няма писмена заповед за свалянето и от ефир и причините за отстраняването й. Самата тя направи връзка с освобождаването си и предстоящия избор за главен прокурор.

Според OFFNews тази рокада не дошла изненадващо. От известно време насам новото ръководство споделяло мнението, че темите често се развиват едностранчиво, а гостите са едни и същи и не предлагат различни гледни точки. Същата критика имало и към предаването на Великова, за която се коментирало, че превърнала радиото в „протестърска медия“ и това отблъсквало някои слушатели.

Ръководството на БНР изказва благодарност на Ивайло Савов за дългогодишния му труд в националната медия, се казва в съобщение, изпратено от дирекция „Протокол“ на БНР.

3 Comments

  1. Няма спасение от такива журналисти като тази и като онзи .Какъв вой , какви реакции , толкова хора са уволнявани , но само за една журналистка да спира излъчване национално радио е срамно. Каква самозабравила се гилдия !

  2. Във връзка със шпионската афера и замесването на водещи медии в нея , като ТВ 7 , питам Каква е ролята на др. Н Бареков в служенето на чужди интереси и за какво го направиха милионер за няколко месеца. 2. Защо избраха за шеф на БНТ човек също бивш шеф на ТВ 7 . От там следва въпроса: Имат ли СЕМ отношение към създалата се ситуация. Бездействието не е ли доказателство за причастност????Как така СЕМ си затваряше очите години за изцепките на Сл Трифонов срещу държавността в България????Разследват ли се членове на СЕМ за работа в полза на друга държава ??? Аз отговор имам , но има ли смелост държавата да реагира на такива въпроси и догадки? ДАНС защо мълча години?Като сте я започнали – давайте нататък!Чакаме да стигнете докрай!

  3. Най-после!Всички грантосмуци вън от медиите!

Коментарите са ограничени.