„Седем градски гряха”  oт Благой Д. Иванов и Петър Станимиров – изкушение без аналог

Едно от най-дръзките творения на българската попкултура  е оригиналнен и стряскащ прочит на мястото на греха в съвременната градска култура

След ексклузивната и успешна премиера на Aniventure Comic Con 2019 – най-голямото събитие за западна и азиатска попкултура в България с над 30 000 посетители –– на пазара вече може да откриете провокативното издание „Седем градски гряха“ от писателя и кинокритик Благой Д. Иванов и художника ветеран Петър Станимиров.

Двамата обединяват усилия, за да създадат един особен вид книжен звяр, без аналог на български език и пряк резултат от над двугодишен съвместен труд.

„Седем градски гряха“ съдържа седем независими комикс истории, които открехват вратите на Aда, скрит в човешките души; седем прокълнати приключения в мрака, готови да ви потопят в един черно-бял и ужасяващо красив свят, който ще ви докаже, че няма по-добро място за виреене на греха от… града.

Похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост – това са истинските изкушения, които хилядолетия наред въвеждат човешкия род в екстаз и агония… а след тях идва заблудата, че те ще бъдат последвани от изкупление или поне от прошка.

Но дали това е така?

По повод появата на изданието изд. „Сиела” ви кани да отпразнуваме макабреното очарование на грехопадението. Очакваме ви от 19:00 ч. на 19 септември 2019 г. на единственото логично място – столичния клуб City Stage (пл. „България” 1). Двамата автори ще признаят какви демони са ръководели създаването на проекта, а забавният и безкомпромисен журналист и радио водещ Драгомир Симеонов ще се превърне в тяхната Инквизиция.

Пригответе се да останете само по греховете си!

Входът е свободен, но е препоръчителен родителски контрол.

Линк към FB събитието може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/466902133902331/

Благой Д. Иванов вече има зад гърба си две книги – публицистичната „Добрите, лошите и грозните” и жанровия сборник „Трансформации”.

Петър Станимиров е добре познат още от 80-те и 90-те години на миналия век с популярното списание „Дъга“ и с художественото оформление на кориците на Стивън Кинг и Дийн Кунц у нас.

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.

Анкетата на vEvesti.bg

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.